Els metges internistes demanen la homogeneïtzació dels documents d’Alta Hospitalària

La Sociedad Española de Medicina Interna (SEMI) ha presentat l’Informe d’Alta Hospitalària (IAH), un document que demana la homogeneïtzació i la millora dels documents d’altes hospitalàries i que dóna recomanacions als metges internistes a l’hora de redactar-lo.

L’Informe ha estat realitzat per la SEMI i més d’una dotzena de societats mèdiques. A més, ha comptat amb l’assessorament del Foro Español de Pacientes, la col·laboració de sanofi-aventis i el suport del Col·legi de Metges de Barcelona.

Per redactar aquest document, l’IAH  ha estudiat 46 variables de 400 altes hospitalàries de quatre serveis de medicina interna d’hospitals de l’Estat: el de Bellvitge, a L’Hospitalet de Llobregat (Barcelona), el Gregorio Marañón de Madrid, el Costa del Sol de Marbella i el Requena de València.

A la presentació del document van estar presents, el President del COMB, Dr. Miquel Vilardell, el President de la Fundació Española de Medicina Interna i Vicepresident de la SEMI, Dr. Javier Garcia, la vicepresidenta del Foro Español de Pacients, Dolors Navarro, el President de la Federació Europea de Medicina Interna (EFIM), Dr. Ramon Pujol,  i el Director General de sanofi-aventis España, Jérôme Silvestre.

Tots van coincidir en la necessitat de millorar la comunicació metge-pacient i el van catalogar com una nova eina de treball. El Dr. Vilardell va emfatitzar en la importància de fer un document complet  d’alta, ja que potser es podrien “haver estalviat moltes denúncies”.

El Dr. Garcia va presentar el contingut de l’IAH, va explicar les deficiències trobades i les recomanacions. Entre elles, “recollir les característiques de consum o d’hàbits tòxics de consum i la qualitat de vida dels pacients”, donar informació detallada del que ha de fer el pacient després de rebre l’alta, o assegurar una “identificació completa del metge i el pacient”. Segons l’informe, un 50% dels metges no estan ben identificats en els informes d’alta.

L’Informe d’Alta Hospitalària és el document que resumeix l’atenció rebuda pel pacient durant el seu ingrés hospitalari i les recomanacions que ha de seguir després de la seva alta.

En el vídeo teniu un recull del que es va dir a la presentació. Pròximament podreu veure tota la presentació completa.

ACTUALITZACIÓ: Podeu veure la presentació completa a combtv

2 thoughts on “Els metges internistes demanen la homogeneïtzació dels documents d’Alta Hospitalària

  1. Rafa Liñán

    Nosaltres treballem en l’estandarització d’aquest tipus de documents per a la integració i la millora de la interoperabilitat en els sistemes sanitaris i aquesta informació ens interessa especialment.
    Hi ha alguna manera d’accedir a aquest informe?
    Gràcies.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s