MIR: 9 coses que has de saber si vols ser metge radiòleg

Preguntes i respostes per a R1 #OrientacióMIR

mir-radiologia

La Dra. Cristina Pérez ja és resident de 4ar any de radiodiagnòstic a l’Hospital Trias i Pujol. S’ha prestat voluntària per participar a les jornades d’Orientació MIR per ajudar als que han de començar el MIR a escollir especialitat. Ens explica quines són les coses ha tenir en compte per escollir aquesta especialitat tècnica i fascinant.

Quines característiques ha de tenir un resident de radiologia?

A un resident de radiologia li ha d’agradar l’anatomia, la informàtica i la imatge. De fet, es treballa molt amb l’ordinador i sobretot amb programes d’imatge. També és molt important que li agradi el treball en equip  perquè es treballa molt en comitès. La veritat és que tenim un perfil bastant tècnic.

Quina és la tasca que has de fer?

Depèn de la rotació, si la fas per òrgans o per màquines. Per exemple, si estàs fent abdomen fas moltes ecografies. Sempre vas amb l’adjunt i et supervisa.  El dia va en funció de l’agenda, veus ecografies d’abdomen, de tiroides…  i a la tarda pots tenir comitè de tumors, per exemple. També fem altres tasques més intervencionistes, com cirurgia guiada per la imatge, cirurgia vascular, procediment de nefrostomia…

Com és el dia a dia?

Depèn de cada centre però comences a treballar entre les 8.00 i les 8.30 del matí i acabes al voltant de les 17.00. L’horari és més regular que en altres especialitats. Quan fas guàrdies t’hi estàs 24 hores a l’hospital, i sempre estàs amb un resident i un adjunt.

Com és el tracte amb el pacient?

Hi ha menys tracte amb el pacient que en altres especialitats. Evidentment, si fas ecografies hi tens més contacte, però si estàs fent TACs o ressonàncies  no hi has de tractar gaire. El tipus de relació amb el pacient és un punt que s’ha de tenir en compte. Hi ha qui li agrada més o menys.

Et pots subespecialitzar?

Durant la residència toques una mica de tot però després sí que et pots especialitzar, en abdomen, mama, intervenció vascular…

És millor un hospital gran o petit?

Recomano un de gran perquè tens totes les rotacions incorporades i veus molts casos, i segurament trobaràs més pacients complexos. Si vas a un hospital petit acabaràs fent també totes les rotacions, però fora.

Quines sortides laborals té?

A radiologia hi ha bona sortida. Pots anar a un hospital o a un ambulatori, que serà una mica més tranquil. A l’hospital la tasca serà més intervencionista, i a l’ambulatori potser veuràs més ecografies i plaques.  A la privada també hi ha radiologia i n’hi ha sortida.

Quin consell donaries als qui volen ser radiòlegs?

Han de mantenir-se al dia! Sobretot en anatomia, imatge i en procediments informàtics.

Tornaries a agafar aquesta especialitat?

Si!

 

També et pot interessar:

15 thoughts on “MIR: 9 coses que has de saber si vols ser metge radiòleg

  1. Carolina Rios Gelvez

    ENCONTRE MUY UTIL LA INFORMACION SUMINISTRADA EN ESTE MEDIO, SIN EMBARGO AGRADECERIA AMPLIARAN LOS COMENTARIOS A CERCA DE LA ESPECIALIZACION EN MEDICINA FISICA Y REHABILITACION QUE ES DE MI PARTICULAR INTERES, SALUDOS

    • Araceli Garcia

      ¡Muchas gracias Carolina! Cada año vamos ampliando la información sobre las diferentes especialidades. Tendremos en cuenta tu comentario. Y si necesitas alguna información no dudes en llamarnos (93 567 88 88). Estamos a tu disposición. Saludos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s