Setmana Mundial de la Immunització: les vacunes funcionen

wiw-infographic-animated-1000-esLes vacunes salven vides i ens protegeixen a nosaltres i a qui estimem. Per això, cal promoure entre la població la vacunació responsable. És el missatge clau que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) vol transmetre en aquesta Setmana Mundial de la Immunització. Com apunta la mateixa OMS, cada any s’eviten entre 2 i 3 milions de morts al món gràcies a la vacunació, que es considera “una de les intervencions de salut més costoeficaces i que dóna millors resultats”.

Les vacunes no són una qüestió de creences, sinó de ciència. De fet, l’OMS ressenya cinc fets que demostres que les vacunes funcionen:

  1. Són segures i eficaces: Abans de ser aprovades, totes les vacunes se sotmeten a proves rigoroses. A més, les que ja estan aprovades s’avaluen de forma periòdica i es fa un seguiment constant dels possibles efectes col·laterals.
  2. Prevenen malalties mortals: La immunització protegeix de malalties com la diftèria, el xarampió, les galteres i la tos ferina. Si no ens vacunem, tant els nens com els adults, som vulnerables.
  3. Proporcionen una immunitat superior a la que ofereixen les infeccions naturals: La resposta immunitària a les vacunes és similar a la que es produeix davant les infeccions naturals, però té menys riscos.
  4. Les combinades són segures i beneficioses: Administrar diverses vacunes alhora no té efectes negatius per al sistema immunitari del nen, és més, estalvia temps i diners.
  5. Les malalties reapareixeran si aturem la vacunació: Les infeccions continuen propagant-se i si la població no es vacuna, podrien reaparèixer malalties com la diftèria, el xarampió, les galteres o la poliomielitis.

Nosaltres també ens sumem a la celebració de la Setmana Mundial de la Immunització i continuem dient que #vacunarésprotegir.

També us pot interessar:

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s