Dra. Blat: “Per aguantar bé aquests mesos és tan important estudiar molt com no abandonar el temps lliure”

rosablatD’aquí a  unes setmanes, la Dra. Rosa Blat Serra començarà la residència a l’Hospital de Bellvitge. Ha escollit l’especialitat d’Aparell Digestiu, tot i que entre les seves opcions també hi havia Medicina Interna i Hematologia. La Dra. Blat ha estat una de les deu primeres persones a escollir plaça en la darrera convocatòria del MIR, un moment de la seva vida que no oblidarà i que va viure amb “nervis i emoció”. En aquesta entrevista ens explica com ha viscut el procés de preparació del MIR i què espera d’aquesta nova etapa. Benvinguda al Col·legi, Dra. Blat!

Per què vas estudiar Medicina?

La idea de fer Medicina em va venir des que vaig estudiar biologia humana a l’ESO. Recordo que em va encantar descobrir com funcionava el cos humà.

Per què has escollit Aparell Digestiu a l’Hospital de Bellvitge?

Trobo que és una especialitat molt variada, àmplia i interessant. A més de l’atenció al pacient ingressat, té un gruix important de consulta que m’agrada molt i també una part tècnica, com és l’endoscòpia, que cada vegada va a més. Vaig triar Bellvitge perquè quan vaig anar a visitar l’hospital em va cridar l’atenció. Em van agradar molt l’ambient del servei de Digestiu i el programa de rotacions. Em va semblar que allà podria tenir una formació molt completa.

Tenies clara l’especialitat i l’hospital o et va costar decidir-te? T’havies plantejat altres opcions?

En acabar la carrera, l’únic que tenia clar és que m’agradaven les especialitats mèdiques. Després del MIR vaig estar dubtant entre Digestiu, Medicina Interna i Hematologia i fins als últims dies no em vaig acabar de decidir.

Com vas viure el dia de l’elecció de plaça?

Amb nervis, per la seriositat de l’acte i perquè és un dia en què decideixes quina serà la teva especialitat. També amb emoció perquè en pocs dies, tant tu com els teus amics de carrera, decidiu el vostre futur: el què i l’on. A més, l’ambient a la sortida del Ministeri és molt xulo.

Esperaves obtenir un resultat així?

No m’esperava tant. Sí que veia que els simulacres en general m’anaven bé, però igual que els resultats als simulacres varien força d’un a l’altre, pot passar el mateix el dia del MIR. Hi intervenen molts factors, com els nervis, la concentració i l’atzar.

Què esperes d’aquesta nova etapa com a resident?

Espero aprendre molt, passar-m’ho bé i estar a gust fent el que faig. També, per què no dir-ho, espero poder sobreviure les guàrdies.

Com vas afrontar l’examen MIR? Vas passar molts nervis el dia abans?

Al vespre anterior i, principalment, al llarg del matí del dia de l’examen, vaig estar molt nerviosa, sobretot quan em venia el pensament que tots els mesos que portava estudiant es resumirien i es concentrarien en les properes cinc hores, malgrat que intentava esborrar-lo. Un cop a l’examen, vaig intentar afrontar-lo com si fos un altre dels simulacres que havíem fet, malgrat que és gairebé impossible perquè saps que aquell és el de veritat. Però sí que vaig intentar seguir els mateixos passos que feia normalment als simulacres i dubtar el just. Això últim és el que em va costar més i, de fet, no ho vaig aconseguir perquè em vaig marcar moltíssimes més preguntes com a dubte que als simulacres.

Com has viscut tota l’etapa de preparació de l’examen?

Són uns mesos que passen lents i ràpids alhora. El dia a dia és a vegades feixuc, però al mateix temps en un no-res passes del juliol al gener. Els he viscut prou animada, en gran part perquè estudiava amb amics i això va bé per fer-se costat i portar-ho millor. L’últim mes sí que se’m va fer més dur perquè notava el pes i l’estrès de l’examen que s’acosta. Quedava molt poc temps per repassar tota la matèria i ja em notava cansada.

Quins consells donaries als companys que s’estan preparant el MIR ara?

Una cosa que no havia fet durant la carrera i que em va ser útil va ser fer-me esquemes-resum de la matèria. Em van facilitar moltíssim el repàs dels darrers mesos. A més, va bé establir una rutina i ser constant, però sense excedir-se massa. Per aguantar bé aquests mesos, és tan important estudiar molt com no abandonar el temps lliure. A la rutina hi ha d’haver temps per a tot. Tot i així, està clar que tampoc són els mesos més apassionants de la teva vida i que a mesura que s’acosta el dia de l’examen el temps que no dediques exclusivament al MIR es va reduint.

Com t’agradaria que t’ajudés el Col·legi?

Facilitant-me l’entrada en el món laboral i ajudant-me amb tràmits i problemes administratius que pugui tenir.

També us pot interessar:

One thought on “Dra. Blat: “Per aguantar bé aquests mesos és tan important estudiar molt com no abandonar el temps lliure”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s