Dra. Anna Llorens: “Aconsello força de voluntat, constància, serenitat i moderació”

annallorens-petitrUs presentem la Dra. Anna Llorens Ferrer, número 8 de l’examen MIR 2015/2016 i la col·legiada CoMB amb millor nota d’aquest any. En uns dies començarà la seva residència a l’Hospital Germans Trias i Pujol, on s’especialitzarà en Cirurgia Cardiovascular. La Dra. Llorens ja té una mica d’experiència com a MIR, ja que l’any passat va iniciar Pediatria, però va decidir tornar a escollir plaça per fer el que realment li demanava el cor. Esperem que aquesta nova etapa sigui ben profitosa per a ella!

Per què has triat l’especialitat de Cirurgia Cardiovascular?

Vaig descobrir aquesta especialitat a quart curs de carrera i, des de llavors, ha sigut la que més m’ha agradat. Crec que és una especialitat apassionant. També té alguns inconvenients, com ara que té poques sortides laborals, que està centralitzada en molt pocs hospitals de tercer nivell i que implica moltes hores de dedicació, però m’he deixat guiar per la vocació. Si no ho fes així, no tindria massa sentit tot l´esforç que m’ha calgut per arribar fins aquí i el que necessitaré a partir d’ara.

Per què has escollit l’hospital Germans Trias i Pujol?

Té un servei de Cirurgia Cardíaca que ha crescut molt en els últims anys. Actualment fa un gran volum de cirurgies anuals i ofereix gairebé totes les tècniques. També em va agradar l´organització del servei i l´estructuració del programa formatiu. D’altra banda, en l´elecció vaig valorar molt que el servei estigués format per un equip de professionals il·lusionats i interessats en la docència i la formació de residents.

Aquest ha estat el teu segon examen MIR, te l’has preparat d’una manera diferent al primer? Com vas afrontar el dia de l’examen aquesta vegada?

He seguit el mateix mètode de preparació que l´any passat, però he estudiat 4 mesos enlloc de 7, i menys hores diàries, donat que ja tenia tots els apunts fets, i només era qüestió de repassar. Per això vaig afrontar la preparació amb tranquil·litat, però, curiosament, el dia de l´examen vaig estar força més nerviosa que l´any passat. Suposo que, al ser la segona vegada, i tenir clar que havia de ser l´última, en aquell moment vaig tenir més pressió.

T’esperaves tenir tan bon número?

Abans de començar a estudiar per al MIR, no m´ho hagués imaginat mai, però durant  la preparació de l´examen fas diversos simulacres i et vas fent una idea aproximada del resultat que pots acabar traient.

Per què vas decidir canviar d’especialitat? M’imagino que no ha de ser una decisió fàcil, has de ser valent per fer el pas…

Vaig decidir canviar perquè no havia escollit el que més m´agradava, sinó el que creia que més em convenia. Quan m´hi vaig trobar, vaig adonar-me que no em veia tota la vida fent una feina que no m´acabava d´omplir, sentia frustració per haver renunciat a l´especialitat que tant m´apassionava, i no vaig voler quedar-me sempre més amb la sensació de no haver-ho intentat. Certament, la decisió no és senzilla, et sents malament pels companys i per haver ocupat una plaça que el sistema no permet substituir si queda vacant, però interiorment estava molt convençuda d´aquest pas.

Què aconsellaries a les persones que ara comencen a estudiar el MIR? Què et van aconsellar a tu?

A mi em van aconsellar força de voluntat i constància, i jo hi afegiria serenitat i moderació. No per estudiar més hores s´aconsegueixen millors puntuacions. Sovint, el resultat final ve més influït per la tècnica d´examen i el sentit comú que pel coneixement. A vegades, com més dades tens, més et compliques a l´hora de respondre, més temps perds, més nerviós et poses, i més errors acabes cometent.

Què t’agradaria trobar al Col·legi de Metges de Barcelona?

M´agradaria que si, durant els anys de residència, o més endavant, em sorgeix algun problema o dubte a nivell professional, el Col·legi em pugui oferir ajuda i consells per resoldre la situació. També espero que col·labori en la millora de la formació dels residents i, sobretot, de les sortides i condicions laborals un cop finalitzada l´especialitat.

A tots els que us heu col·legiat per primer cop al CoMB us esperem el proper 24 de maig a les 18.00h a la Benvinguda MIR. No podeu faltar!

 

5 thoughts on “Dra. Anna Llorens: “Aconsello força de voluntat, constància, serenitat i moderació”

  1. ANNA FERRER

    Felicitats Dra. Llorens!
    Es un plaer tenir-la a prop. Dolça, senzilla, discreta, divertida i amb una gran profunditat en la comprensió, a tots els nivells.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s