Examen MIR: ara és el vostre moment!

annallorens-petitrFuturs residents, ja s’acosta l’examen MIR. Han estat mesos durs, de molta preparació i de dedicació plena a l’estudi, però al final tot esforç té la seva recompensa. En aquest darrer tram no us deixeu emportar pels nervis ni pels neguits, sigueu positius i continueu donant el millor de vosaltres mateixos. Per ajudar-vos una mica a tenir l’examen sota control, la Dra. Anna Llorens, número 8 del MIR 2015-2016 i R1 de Cirurgia Cardiovascular a l’Hospital Germans Trias i Pujol, us dona aquests sis consells:

Prepareu totes les coses necessàries per a l’examen el dia d’abans. Recordeu portar el DNI, un parell de bolígrafs, un rellotge per a anar controlant el temps, taps per a les orelles (encara que un no acostumi a utilitzar-los, aquell dia val més tenir-los pel que pugui passar), una beguda, alguna cosa per a menjar i algun analgèsic pels que puguin estar refredats o tinguin tendència a patir mal de cap.

Deixeu d’estudiar com a mínim 24 hores abans de l’examen. És important intentar desconnectar el màxim possible la tarda i el matí previs al MIR, ja que això ajuda a no donar més importància de la necessària a l’examen, i a no posar-se nerviós. Pot anar bé distreure’s fent alguna activitat que agradi, com anar al cinema o fer esport.

Mantingueu els mateixos horaris de son que en els dies previs, intentant dormir unes 8 hores. Tot i així, tampoc cal preocupar-se en excés si un no aconsegueix dormir pels nervis. A l’hora de fer l’examen, treus tota l’energia necessària i aconsegueixes mantenir la concentració durant les 5 hores.

Arribeu al lloc de l’examen amb una hora d’antelació, per tenir marge de maniobra si surt algun imprevist, i també per a tenir suficient temps per a poder localitzar la facultat i l’aula designada. Recordeu que passades les 16h de la tarda, ja no permeten l’entrada a l’edifici on es fa l’examen.

Durant la realització del MIR, seguiu la mateixa metodologia utilitzada en els simulacres de preparació, i sobretot controleu el temps de manera regular.

Un cop acabat l’examen, no us deixeu endur per la sensació que pugueu tenir sobre com ha anat la prova donat que sovint no coincideix gens amb els resultats reals. El que importa en el MIR no és la puntuació personal, sinó la posició d’un mateix respecte la dels altres. Això és gairebé impossible d’estimar, cal esperar als resultats provisionals, i com que això tarda uns quants dies, és el moment de gaudir de la llibertat i aprofitar per fer totes les coses que durant mesos no heu pogut fer.

També us pot interessar:

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s