Dr. Florian Castet: “Vaig escollir Medicina perquè la veia com una oportunitat per ajudar a les persones”

Entrevista amb el Dr. Florian Castet, número 4 de l’examen MIR 2014/2015

Es diu Florian Castet i en un mes serà resident d’oncologia mèdica a l’Hospital Universitari de Bellvitge. És el MIR amb la millor nota que es col·legia al COMB, concretament ha estat el número 4 de l’examen 2014/2015. Florian, que ha estudiat la carrera a la Universitat de Barcelona, ens explica com ha viscut el procés del MIR i com afronta aquesta nova etapa professional.

Esperaves treure tant bona nota?

No. Fent els simulacres veia que tenia bones notes, però això no, això no m’ho esperava. Em vaig sorprendre bastant.

Com et vas preparar l’examen MIR?

Vaig anar a una acadèmia i allà vam fer 36 simulacres que eren l’examen MIR d’altres anys o exàmens que havien preparat ells mateixos per practicar per aquell dia. Després havíem d’estudiar una mitjana de 8-10 hores diàries des del juliol fins a l’examen, que va ser a finals de gener. És molt dur mentalment i a vegades et planteges si val la pena estudiar tant, però quan acabes te n’adones que sí que ha valgut la pena.

Per què has triat oncologia mèdica?

Vaig triar oncologia per dues raons: una és la part humana que té perquè s’estableix un vincle de confiança bastant proper amb el pacient i l’altra són totes les possibilitats científiques i de recerca. La part negativa: de la mateixa manera que el vincle amb el pacient és molt especial, també provoca que sigui una especialitat dura molts cops, sobretot al principi. M’han dit que és difícil acostumar-se, però després s’aprèn a portar el dol i el dolor.

I per què l’Hospital Universitari de Bellvitge?

Vaig dubtar molt entre Bellvitge i Vall d’Hebron. Vaig anar a les jornades de portes obertes i vaig parlar amb els residents per conèixer les seves impressions i el que més em va convèncer va ser Bellvitge. Està molt ben enfocat per als residents, tenen unes rotacions molt ben estructurades i uns adjunts molt docents que tenen en compte les opinions dels residents. Hi ha molt bon ambient en el servei, els residents s’ajuden molt entre ells i hi ha molt bon rotllo. Crec que la formació que rebré serà molt bona i és molt potent a nivell de recerca.

Com afrontes aquesta nova etapa?

És una mica intimidant quan veus tot el que tens per davant, però també és cert que durant la residència hi ha altres MIR que han passat per la mateixa etapa que tu i que et poden ajudar. Serà una etapa molt emocionant perquè ara realment comences a fer allò pel que t’has estat preparant durant quasi 7 anys.

Per què vas escollir la carrera de Medicina?

Al principi no ho tenia molt clar, era una cosa que veia com una opció, però com que podia entrar, ho vaig fer. Quan vaig començar a estudiar-la més a fons, sobretot primer i segon any, em va agradar molt i em vaig quedar.

Per quines altres carreres et decantaves?

M’agradaven molt les ciències de las salut i les ciències exactes, però veia la medicina com una oportunitat d’ajudar a les persones de forma més directa que altres carreres i això va ser un plus que em va inclinar per aquesta via. També m’agrada molt tota la part de la biologia que té la Medicina.

Tens algun metge o metgessa que sigui un referent per a tu a la família?

No, no hi ha cap metge a la família, sóc el primer. De fet, a la meva família no hi ha cap persona que hagi treballat en l’àmbit de la salut.

Què esperes del COMB?

Segons he entès és un lloc on el metge pot venir per demanar tota l’ajuda o consell que necessita en les diferents àrees i que després facilita entrar en la vida laboral i la pràctica com a metge. Si tinc problemes com a resident, tinc dubtes jurídics o algun problema en aquest sentit, sí que espero que el Col·legi em pugui donar els consells més adequats per la situació. També he vist que si algun dia els metges decidim anar a l’estranger, pot facilitar els tràmits i donar-te consells.

T’agradaria marxar a l’estranger?

És una possibilitat. Un cop m’hagi format aquí, és una possibilitat per fer recerca.

Hi ha algun lloc on t’agradaria anar?

Estats Units és un referent a nivell internacional en tot el que és la recerca del càncer i això seria una possibilitat. També sé que a França estan fent recerca en centres bastant bons a Toulousse i Paris i com que sóc francès, també seria altra possibilitat.

Per acabar, quin consell donaries als estudiants que es preparen el MIR aquest any?

Els diria que val la pena invertir totes les hores que demana l’examen perquè després la recompensa que es pot obtenir per escollir l’especialitat que vols és molt superior a tot l’esforç que necessita el procés de preparació.

2 thoughts on “Dr. Florian Castet: “Vaig escollir Medicina perquè la veia com una oportunitat per ajudar a les persones”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s