Gestió emocional en temps de pandèmia: píndoles per construir el nostre equip de protecció emocional

Vivim temps complexes des de molts punts de vista, també des de l’emocional. Per això, la Fundació Galatea ha preparat una sèrie de càpsules per tal de gestionar millor les nostres emocions. La idea és que aquests petits vídeos siguin finestres imaginàries que ens ajudin a deixar de costat la por, la ràbia o la preocupació, i ens motivin a construir el nostre equip de protecció emocional, l’EPE.

La primera càpsula que us oferim es titula De la preocupació a l’ocupació: el que sí podem fer, i la presenta Toni Calvo, psicòleg i director de la Fundació Galatea. El seu missatge clau és: “Em cuido per cuidar i quan em cuido, preparo a qui em cuida per què em cuidi”.

En la segona càpsula, titulada Jo decideixo, José Luis Bimbela, doctor en Psicologia i docent en l’Escola Andalusa de Salut Pública, ens ensenya a agafar les regnes de la nostra realitat a través de tres conceptes:

  • Ètica: el punt de partida és la pregunta ètica que planteja Adela Cortina: per a què? Així, el primer que hem de saber quin és el nostre objectiu, quin és el nostre per a què? Bimbela presenta un exemple molt clarificador: amb les mateixes mans podem acaronar o estrangular, quina opció triem?
  • Emoció: tal com deia Epictet, el més rellevant no és el que passa, sinó com interpreto el que passa. Això vol dir que jo decideixo com entendre el moment que estic vivint i establir quina rellevància li dono a allò que estic sentit.
  • Entrenament: cal passar de la teoria a l’acció i cal fer-ho concretant i posant en marxa els nostres objectius. L’entrenament és bàsic per tal que un hàbit esporàdic esdevingui un hàbit instaurat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s