Adéu, 2018!

Ens acomiadem de 2018 fent un repàs dels cinc articles del blog més llegits durant l’any. Un any més, us volem donar les gràcies per seguir-nos i fer créixer aquest canal de comunicació que mantenim amb tots vosaltres. Brindem pel nou any que arriba!

Número 1

Dr. Villamarín: “Espero que la residència sigui un període per conèixer la Medicina més enllà de llibres i apunts”

El Dr. Miguel Villamarín va ser el número 2 de l’examen MIR 2018. Aquest resultat li va permetre fer la residència al Servei de Medicina Interna de l’Hospital Vall d’Hebron, tal com ell volia. A l’entrevista que li vam fer tot just quan es va col·legiar amb nosaltres, ens va explicar la seva experiència preparant-se l’examen, com va viure el dia de la prova i què esperava de la seva etapa MIR. Si esteu estudiant per a la convocatòria 2019, els seus consells us poden ser útils per fer front a la darrera etapa d’estudi.

Número 2

Compte enrere per a la nova llei de protecció de dades

El 25 de maig de 2018 va entrar en vigor la nova normativa de protecció de dades. Aquest canvi va generar molts dubtes i consultes entre els col·legiats i, per això, es va dedicar una jornada a intentar resoldre’ls. En aquest article, vam explicar detalladament els nous conceptes i les noves obligacions que implicava el canvi de normativa, així com tots els passos que s’havien de fer per adaptar les consultes mèdiques a la nova legislació. Si teniu dubtes sobre aquests aspectes, els advocats de l’Assessoria Jurídica del CoMB us ajudaran.

Número 3

Compaginar activitat pública i privada (1): El metge i la seva jubilació, una relació diferent de la resta de professions

Una de les prioritats del Col·legi al llarg de 2018 ha estat assessorar tots aquells metges i metgesses en edat de jubilar-se, amb l’objectiu de donar-los totes les eines i recursos per fer front a aquesta nova etapa vital de la millor manera possible. Un dels aspectes que més interès ha aixecat és la possibilitat de compatibilitzar el cobrament de la pensió de jubilació amb l’exercici de la medicina privada. En aquest article, explicàvem les peculiaritats de la professió mèdica en relació a d’altres professions. Si veieu que la jubilació està a prop, no deixeu d’informar-vos de totes les possibilitats que teniu al vostre abast en l’àmbit laboral.

Número 4

Compaginar activitat pública i privada (2): Què em convé més, cotitzar al RETA i/o a MEL?

Aquest article és la continuació de l’anterior. En aquest, però, ens centrem en els avantatges i desavantatges d’estar donat d’alta al Règim general de Treballadors Autònoms (RETA) o al règim de Metge d’Exercici Lliure (MEL) i en la importància d’informar-se bé abans d’escollir entre un o l’altre.

Número 5

MIR: Les 7 coses que has de saber si vols ser metge de família

Tot i que aquest article no és de 2018, molts l’heu tornat a recuperar per conèixer una mica millor l’especialitat de Medicina de Família. L’especial que preparem de cara a la Jornada d’Orientació MIR és un bon punt de partida per saber com són les especialitats de la mà d’altres residents. Us convidem a consultar les entrevistes tant al nostre blog com a la pàgina web de la Secció de Metges Joves i Metges MIR del Col·legi.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s