Jo coopero per…

 

jalvarez

 

Patricia Jeanete Álvarez Rios
Coopero perquè crec en un món millor i més just, amb menys iniquitats i desigualtats socials. I perquè crec en la felicitat col·lectiva i no en la individual.

 

 

 

 

ablanco

Alberto Blanco Ibáñez de Opacua

Coopero perquè no hi ha raó per no fer-ho. Cada persona té unes habilitats i unes aptituds que utilitza com a eines en el seu treball diari, per què no traslladar-les i fer-ne ús en llocs on són tant necessàries? La cooperació significa tenir una posició activa davant les necessitats sanitàries en zones desafavorides, significa involucrar-se, voler combatre les desigualtats de cara i treballar amb la convicció d’estar fent una tasca imprescindible.

 

jbotanies

 

Jenifer Botanes Iglesias

Sempre he estat una persona pel que fa a la meva realitat pròxima en associacions i entitats juvenils del lleure, combinant amb la meva formació com a metge: monitora i directora d’esplai, colònies, iniciatives associatives juvenils i la creació d’un esplai en uns dels barris de Barcelona amb carències de recursos per infants i adolescents en risc.
Tot això, em va portar en la meva maduresa professional com a sanitari a valorar fer activitats col·laboratives i de cooperació en l’àmbit de la salut. Però desconeixia aquest sector llunyà del meu àmbit laboral d’atenció primària. Vaig valorar necessari abans d’iniciar aquest àmbit aproximar-me des d’una formació que em doni eines per després gestionar i implicar-me en altres iniciatives. Per la meva experiència prèvia la cooperació s’ha d’exercir amb molta responsabilitat. Aquesta és l’inici per combinar la meva feina de MFiC amb la cooperació.

ccarreras

 

Clara Carreras Abad

Coopero perquè considero que la salut és un dret bàsic universal al què tothom hauria de tenir accés. Malauradament les persones amb menys recursos sempre acaben sent les més perjudicades i penso que és molt important treballar per l’equitat en salut. La cooperació també ha de servir com a eina de testimoniatge i de denúncia per afavorir canvis socials i polítics.

 

jclassen

 

Josias Classen

Coopero perquè no concebo una altra manera de manegar-me a la vida. La meva dona i jo hem construït la nostra família segons els valors de la fe i amb el compromís de promoure accions que fomentin el benestar comú sense restriccions d’ètnia, fronteres o creences. Crec que l’ésser humà és responsable d’administrar adequadament aquest món que és la casa de tots i entenc la cooperació internacional com una de les millors maneres de portar a terme aquesta tasca.

 

fcollazos

 

Francisco Collazos Sánchez

Coopero perquè crec que la justícia i la solidaritat han de ser un dels valors de la Medicina. Si es té l’oportunitat d’anar a fer cooperació i deixar una petita empremta, s’ha de fer perquè el benefici que s’emporta el cooperant supera de molt la mateixa feina que es fa allà. Sens dubte, aconsellaria a tots els col·legues a fer cooperació.

 

sromina

 

Silvana Romina Covi Juárez

Coopero per canviar el món i amb la il·lusió de posar el desenvolupament i el benestar a l’abast de tothom.

 

 

mcuni

 

Marta Cuní Munné

Cooperar és crear oportunitats. Les persones són la base del canvi i el desenvolupament; cal potenciar el seu apoderament perquè participin de forma activa i esdevinguin els protagonistes del procés. Treballar amb les persones i per les persones és el que dóna sentit a la cooperació.

 

igarcia

 

Irene García Díez

Coopero perquè crec que he tingut molt sort d’haver nascut on ho he fet i m’agradaria poder ajudar a aquelles persones que no han tingut tanta sort a tenir millors condicions, en la mesura que em sigui possible.

 

 

agonzalez

 

Alba González Lizarán

Coopero perquè la cooperació és ha estat un dels aspectes que més m’ha motivat a fer la carrera. Durant la meva etapa d’estudiant sempre m’ha cridat l’atenció poder viatjar a països en vies de desenvolupament per participar com a voluntària en projectes humanitaris, però he preferit posposar aquest moment per quan tingui els coneixements necessaris per poder portar a terme missions de cooperació internacional. D’aquesta manera, la meva tasca podrà aportar una petita pedra en el camí del desenvolupament.

 

amiaga

 

Ave María Miaga Obama Nsang

Coopero perquè m’agradaria entendre moltes coses relacionades amb les polítiques i estratègies de salut per poder actuar i saber fer front als problemes sanitaris de les poblacions dels països amb rendes mitges i baixes. Coopero per cercar solucions necessàries, coherents i eficaces, per saber com abordar les diferents patologies, per aprendre a utilitzar les eines de vigilància i control i sobretot per poder donar resposta als problemes en situacions d’emergència i crisis.

eriba

 

Elisabet Riba Solé

Coopero perquè no vivim sols, perquè la terra és de tots i tot el que hi passa és conseqüència de l’acció de l’ésser humà i, per tant, tots en som responsables. Els que hem estat uns privilegiats de néixer en un país on no hi ha guerra, on la fam i la pobresa, tot i presents, constitueixen una minoria en la nostra societat, on les preocupacions del dia a dia solen tenir solucions relativament immediates, on és possible desenvolupar els valors que ens permeten viure dignament i gaudir del drets humans fonamentals, tenim el deure de compartir aquesta vida que ens ha estat regalada amb els que ni tan sols poden decidir què menjaran avui perquè no hi ha res per menjar, ni com podran pal·liar el patiment d’una malaltia perquè l’hospital més proper és a quilòmetres de distància, aquells privats del dret a viure amb dignitat. Cooperar és compartir, és fer que la nostra vida sigui també dels altres, és deixar que la vida dels altres ens impregni i ens transformi. Cooperar és “ubuntu”: jo sóc perquè nosaltres som.

asoriano

 

Toni Soriano Arandes

He cooperat per raons diverses, però es podrien concretar en tres punts: un motiu és que m’agrada poder aplicar els meus coneixements en situacions de dificultat per obtenir recursos tan humans com econòmics, un altre motiu és que m’identifico molt bé amb l’entorn de la medicina tropical i m’hi sento a gust, i finalment perquè és una desconnexió per a mi de l’entorn social que tenim als països rics i encara que aporto el meu petit gra de sorra (no pretenc salvar ningú ni crec en la medicina proteccionista envers els països amb pocs recursos) el que em dóna el temps que passo allí és molt més que el que jo puc oferir, sempre torno carregat d’energia.

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s