He acabat la residència: què triar, RETA o MEL?

reta-melEn el post “He acabat la residència: obriré una consulta pròpia!” us explicàvem el camí que s’ha de seguir per poder començar a treballar per compte propi. Un dels punts que citàvem era la necessitat de tenir una cobertura social i us parlàvem del RETA i el MEL. Cada tipus de cobertura té una sèrie de característiques, així com els seus avantatges i desavantatges. Tant si treballeu únicament per compte propi com si combineu l’activitat pròpia amb l’aliena, heu d’escollir entre aquestes dues vies.

Què és el RETA?

El Règim Especial per Treballadors Autònoms (RETA) és, juntament amb el Règim General (RGSS), una de les dues principals cobertures que ofereix la Seguretat Social, que no deixa de ser com una companyia d’assegurances a la que es paguen unes quotes i que proporciona unes prestacions.

Si us decidiu pel RETA, heu de saber que és un “camí sense retorn”, amb això volem dir que no podreu optar a cap altre tipus de cobertura alternativa.

I el MEL?

El Metge d’Exercici Lliure (MEL) és un producte que ofereix Mutual Médica, una mútua de provisió social creada per i per a metges amb l’objectiu de protegir-los a ells i a les seves famílies en moments de malaltia, jubilació, defunció i altres imprevistos de la vida. En aquest cas el MEL seria la vostra opció a l’hora de treballar per compte propi. Té unes quotes similars al RETA (per llei han de ser com a mínim el 80% de les quotes del RETA), així com unes cobertures i prestacions molt semblants.

La principal diferència amb el règim d’autònoms és que si us doneu d’alta a Mutual Médica, però més endavant voleu optar al RETA, podeu fer-ho sense cap inconvenient.

En el quadre que teniu a continuació podeu veure amb major claredat quines són les diferències entre el RETA i el MEL:

A més de les diferències, també heu de saber quins són els avantatges i desavantatges de cada tipus de cobertura:

RETA - MEL avantatges

Recordeu que, si sou menors de 30 anys, teniu bonificacions en tots dos casos. Si necessiteu més informació o resoldre qualsevol dubte al voltant de les cobertures socials, podeu venir al COMB i us ajudarem. A continuació us deixem la xerrada del Sr. Carlos Jiménez, director comercial de Medicorasse a la Jornada sobre Orientació Professional i Emprenedoria per a metges joves.

També podeu consultar els articles:

One thought on “He acabat la residència: què triar, RETA o MEL?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s