He acabat la residència: I ara, què faig?

QUEFAIGJa has acabat la residència o estàs a punt d’acabar-la? Tens clar cap a on vols dirigir el teu camí professional? El món de possibilitats que s’obren davant teu a l’acabar el MIR és molt ampli, per això volem donar-te un cop de mà i ajudar-te a trobar el teu lloc, si a l’acabar el MIR no tens feina.

Per on començo?

Una de les millors maneres per començar a cercar feina és inscriure’s a una borsa de treball. El Servei d’Ocupació del COMB t’ofereix aquest servei de forma gratuïta, si estàs col·legiat amb nosaltres. Només has de demanar cita prèvia i venir a fer l’entrevista per definir quin és el teu perfil i què és el que busques. A partir d’aquí, els tècnics del COMB t’enviaran aquelles ofertes que creguin que s’ajusten al que busques i que reuneixen unes bones condicions i garanties. L’àmbit de les ofertes és autonòmic, nacional i internacional.

L’Institut Català de la Salut (ICS) també té una borsa de treball a la que et pots inscriure de forma telemàtica. L’àmbit territorial al que pots accedir mitjançant aquesta borsa inclou les 470 unitats d’atenció primària i 8 hospitals que gestiona l’ICS a tota Catalunya. De la mateixa manera, pots recórrer als centres que integren la Xarxa Hospitalària d’Utilització Pública (XHUP), que és de caràcter concertat. Això vol dir que els centres són de titularitat privada, però el CatSalut contracta la prestació de serveis. En aquest cas, pots trobar les ofertes de treball en les pàgines web pròpies de cada centre.

Si vols provar sort en el sector privat, les millors fonts d’informació són la Unió Catalana d’Hospitals i l’Associació Catalana d’Entitats de Salut. A través dels seus webs podràs accedir al llistat de centres i hospitals que en formen part.

Recorda que els contactes també són un gran recurs a l’hora de buscar feina, així com les candidatures espontànies. Si tens molt clar on vols treballar, no dubtis en acudir directament al centre i deixar el teu Curriculum Vitae al Departament de Recursos Humans.

Signa sempre un contracte!

Veuràs que en molts casos, en l’oferta de feina s’especifica el tipus de contracte que ofereix l’empresa. Trobaràs de dos tipus: contracte laboral i contracte mercantil, que es diferencien en aquests aspectes:

tabla_contractes1

En qualsevol cas, sempre que comences a treballar has de signar un contracte, ja que serà la teva garantia si tens qualsevol problema.

Altres camins que pots emprendre

Si vols marxar a l’estranger a treballar o a continuar la teva formació al mateix temps que millores l’idioma, al Servei d’Ocupació del COMB  t’assessorarà sobre tots els tràmits burocràtics que has de complir tant si acceptes un contracte de treball com si vols demanar un fellowship (estada de recerca).

Si t’agrada la innovació i tens idees que creus que poden ser una oportunitat en el sector Healthcare sempre pots convertir-te en un metge emprenedor. Al COMB també t’ajuden per posar el teu projecte en marxa.

I si la teva il·lusió professional és obrir una consulta pròpia, també has de tenir en compte tot un seguit de requisits legals per dur a terme la teva labor professional amb totes les garanties.

En propers post t’explicarem aquests aspectes en profunditat. A més, aquí pots veure la conferència del Sr. Berenguer Camps, director del Servei d’Ocupació del COMB, a la Jornada d’Orientació Professional i Emprenedoria per a metges joves celebrada el 16 d’abril al Col·legi.

També pots consultar els articles:

5 thoughts on “He acabat la residència: I ara, què faig?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s