Tecnologies basades en el grafè: una nova oportunitat per al sector ‘healthcare’

grafenoQuines oportunitats ofereixen les tecnologies basades en el grafè i quin impacte poden tenir en el sector healthcare? L’àrea d’Emprenedoria del Col·legi, conscient de la revolució que pot suposar aquest material, va organitzar, juntament amb Graphene Flagship i l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia, el Graphene Connect & Health Investment Forum, amb l’objectiu de fomentar l’interès de la indústria healthcare en aquesta nova matèria i cercar sinergies per desenvolupar projectes col·laboratius.

Graphene Connect

Experts internacionals dels àmbits acadèmic, industrial i mèdic van debatre sobre el potencial de les tecnologies basades en el grafè a l’hora de fer diagnòstics mèdics, el camí regulatori que han de seguir o la manera en què es poden entrar al mercat. En aquest sentit, també es van abordar els reptes i les oportunitats que aquestes noves tecnologies ofereixen als professionals de la salut i als pacients i l’impacte socioeconòmic que poden tenir.

Health Investment Forum

A més dels tallers i les taules rodones d’experts, l’acte també va incloure la celebració del primer fòrum d’inversió de grafè per a la salut, a través del qual es van donar a conèixer iniciatives innovadores basades en aquest material, com ara els projectes Smart bandages, Novel technique for digital tumor histopathology, i Graphene-based biosensor for real-time analysis. De la mateixa manera, el fòrum va servir per posar en contacte tecnòlegs, inversors especialitzats en el sector healthcare i integrants del col·lectiu mèdic.

Grafè: el més resistent de la natura

El grafè és el material amb més possibilitats que existeix actualment. Està format per una única capa d’àtoms de carboni disposats en una xarxa hexagonal, similar a la d’una bresca d’abelles. Entre 100 i 300 vegades més fort que l’acer i més dur que el diamant, es considera el material més resistent de la natura. També és el més prim (un milió de vegades menor que un cabell humà) i el més lleuger. A totes aquestes característiques se li sumen que és extremadament elàstic i flexible i un gran conductor tèrmic i elèctric.

Punt de partida de tecnologies disruptives

El fet que el grafè també sigui un element biocompatible el converteix en un material base ideal per desenvolupar una amplíssima gama de tecnologies disruptives en l’àmbit de la salut. Així, s’està treballant en nous tractaments i elements que afavoreixen un millor diagnòstic, com ara biosensors extremadament sensibles que es poden utilitzar per optimitzar els implants cerebrals o en l’enginyeria de teixits.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s