Vols formar-te en cooperació? Demana una Beca Bada!

manosSi t’agradaria formar-te en cooperació internacional, ara tens l’oportunitat de fer-ho! Fins al 30 de setembre pots sol·licitar una de les beques Dr. José Luis Bada que ofereix el Col·legi per promoure la formació mèdica en cooperació.

Les beques Dr. José Luis Bada es van crear l’any 1993 amb l’objectiu de donar suport econòmic a tots aquells metges i metgesses que vulguin cursar formació de postgrau o fer estades formatives en el camp de la cooperació. Dins de la pàgina web de la Secció de Metges Cooperadors trobareu les bases i normes de les Beques Bada 2017 i el formulari de sol·licitud.

Al llarg d’aquests 24 anys d’història, s’han becat 343 metges de 16 nacionalitats diferents, l’experiència dels quals ha servit per millorar, en la mesura de les seves possibilitats, les condicions sanitàries dels països en vies de desenvolupament als que han anat a fer estades formatives. Alguns d’ells han aconseguit fites molt rellevants, com ara el Dr. Oriol Mitjà, que ha descobert el tractament amb el qual es pot erradicar la malaltia de pian.

Mediconcert, la cita solidària en benefici de les Beques Bada

Des de fa tres anys, el Col·legi i la Secció de Metges Cooperadors organitzen el Mediconcert, un concert solidari per recollir fons en benefici de les beques Dr. José Luis Bada on participen bandes integrades per metges músics. En l’edició d’enguany, que es va celebrar l’1 de juny a la Sala Luz de Gas, es van aconseguir recaptar 1.534€, més una aportació de la Secció de Metges d’Estètica de 1.805€, que se sumen als 24.750€ que aporta el mateix Col·legi. Aquesta dotació econòmica servirà per becar una quinzena de metges, que poden rebre un ajut de fins a 5.000€ cadascú.

Les beques són un homenatge al Dr. José Luis Bada Ainsa (1936-1998), metge, professor, escriptor i cooperant. Va ser pioner en el camp de la cooperació sanitària i la salut de les migracions a Catalunya i a l’Estat espanyol, així com en el de la Medicina Tropical. De fet, la seva fita més reconeguda va ser la creació de la Unitat de Medicina Tropical i Malalties Importades de l’ICS, al CAP Drassanes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s