Dr. Ubach: “L’obra més important que hem fet ha estat la formació de metges txadians pel Txad”

ubach

El Dr. Mario Ubach porta més de 20 anys dedicat a la cooperació. Ha desenvolupat gran part de la seva tasca com a cooperant al Txad, tot i que també ha col·laborat en diversos projectes a la Índia, juntament amb Vicent Ferrer. De fet, va ser el mateix Ferrer qui el va animar a fundar una ONG a Barcelona i així és com va nàixer “Misión y Desarrollo para Goundi”, l’objectiu de la qual és recaptar fons per poder posar en marxa iniciatives socials, sanitàries i educatives, entre d’altres, en aquest racó de l’Àfrica subsahariana. El “Concert per al Txad”, que es celebra una vegada a l’any, s’ha convertit en la senya de l’ONG i és una cita ineludible per tots aquells que volen col·laborar en la causa.

Una de les coses de les que se sent més orgullós el Dr. Ubach és d’haver aconseguit “una formació de metges txadians pel Txad adequada a les seves necessitats”. Aquesta formació “redunda sens dubte en la millora sanitària del país”, tot i les condicions en què es troba. El Dr. Ubach confessa que cada vegada li costa una miqueta més baixar cap al Txad, assegura que viure una experiència de cooperació hauria de ser obligatòria per tots els metges i metgesses. “Cadascú l’ha de viure a la seva manera, però quan fas cooperació te n’adones del que és el món. Quan tornes, tornes diferent i veus la vida d’una altra manera i això és fonamental en una professió com la nostra que és 100% humanitària”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s