Ajuts al descans per als cuidadors: perquè tots necessitem una petita empenta

iStock_000010352745XSmallMoltes vegades esdevenim cuidadors “informals” dels nostres familiars més propers quan es troben en una situació de dependència. Pares, mares, fills,…La dedicació i assistència que donem als nostres éssers més estimats sovint ens ocupa les 24 hores del dia els set dies de la setmana. A vegades es fa necessari un petit descans, per això el Programa de Protecció Social (PPS) del COMB posa al vostre abast l’ajut al descans per als cuidadors.

Aquest servei s’ofereix als metges col·legiats que tenen cura d’una persona depenent o familiars de metges que es converteixen en cuidadors d’aquests. L’ajut es pot demanar en qualsevol moment de l’any i existeixen dues opcions: l’ingrés  temporal de la persona depenent en un centre residencial de Barcelona o província durant 30 dies; o atenció domiciliària per part d’un cuidador professional durant un nombre determinat d’hores que dependrà del grau de dependència de la persona.

L’ajut és unipersonal, és a dir, si al nucli familiar hi ha dues persones en situació de dependència, poden demanar un ajut per cada una. Per sol·licitar-lo s’ha de presentar el formulari degudament complimentat i el document “Impost sobre la Renda de les Persones Físiques, model 145”.

El PPS es preocupa pels teus i per tu

El Programa de Protecció Social del COMB s’encarrega de procurar el benestar i la millor qualitat de vida possible als metges col·legiats i a les seves famílies, especialment quan es troben en situacions complicades derivades de problemes de salut o problemes socials.  Un equip de professionals us oferiran assessorament personalitzat i confidencial i us mostraran les opcions més adequades per ajudar-vos. Si necessiteu suport, no dubteu en acudir al PPS.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s