Acumula 30 minuts d’activitat física al dia!

dmfEl diumenge 6 d’abril se celebra el Dia Mundial de l’Activitat Física sota el lema “Acumula 30 minuts d’activitat física cada dia”. El Pla d’Activitats Física Esport i Salut (PAFES) de la Generalitat s’adhereix i impulsa per quart any aquesta iniciativa de caràcter mundial que vol fomentar que la ciutadania es mogui, seguint les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) per lluitar contra el sedentarisme i prevenir les més de 3.334 morts anuals a Catalunya que se li relacionen, segons dades de la Generalitat.

Practicar activitat física de manera regular és una eina efectiva de millora de la salut i la qualitat de vida, alhora que suposa un factor protector per a diferents trastorns crònics (hipertensió, diabetis, dolors musculars…) i patologies (malalties de l’aparell circulatori i càncer, principalment). També millora la salut mental.

Per fomentar els hàbits saludables  i practicar amb l’exemple, el Col·legi organitza Medijocs, els jocs esportius per a metges i els seus familiars que combinen diferents activitats i disciplines. La pràctica de l’exemple i la seva relació directa amb una millor salut és el que impulsa a organitzar aquests jocs des de fa ja 10 anys.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s