‘Salvador Espriu, la salvació per la paraula’

L’any 2013 es va commemorar els cents anys del naixement de l’escriptor Salvador Espriu (1913-1985). Fins a mitjans de març d’aquest any s’ha pogut visitar l’exposició ‘Espriu. He mirat aquesta terra’ al CCCB, un dels actes centrals de l’Any Espriu.

En el marc d’aquesta exposició ha tingut lloc la conferència ‘Salvador Espriu, la salvació per la paraula’, a càrrec de Ramon Riera, psiquiatre i psicoanalista que ha investigat com Espriu va utilitzar l’escriptura per alleujar els traumes de la seva infància, i com aquestes experiències el van fer molt sensible a la aniquilació de la seva cultura, tema recurrent en les seves obres.

En l’acte també van participar l’actor i doblador Jordi Brau, que va recitar fragments de les obres d’Espriu al llarg de la conferència, i també la cantant Mariona Segarra, que va interpretar una versió pròpia d’un tema de l’autor d’Arenys de Mar. Si us veu perdre l’acte, es pot veure al web del CCCB en vídeo.


La introducció de l’acte va ser a càrrec de Josep Vilajoana, degà del Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya, i de Jaume Roigé, vocal de la Junta de Govern del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, ja que les dues institucions van participar en l’organització de l’acte.

S’espera que aquest acte sigui la primera de moltes col·laboracions per impulsar noves activitats vinculades a la medicina.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s