Cooperació i salut internacional: lliurament de les Beques Bada 2020

L’Àrea de Cooperació del Col·legi ha donat a conèixer el nom dels 9 professionals de la Medicina que gaudiran d’una Beca “Dr. José Luis Bada” per formar-se en cooperació i salut internacional. L’objectiu d’aquestes beques és donar suport econòmic a tots aquells metges i metgesses que volen cursar estudis de postgrau relacionats amb la cooperació internacional o fer estades formatives en el terreny.

Els becats d’aquesta edició són:

Enguany s’han rebut 10 sol·licituds, de les quals:

  • 5 són pel Màster de Salut Internacional i Cooperació de la UAB
  • 1 és pel Màster en Salut Global de ISGlobal
  • 1 és pel Màster Universitari en Recerca i Intervenció Psicosocial de la UAB
  • 1 és pel Tropical Medicine and Clinical Decision Making (Instituto Medicina Tropical Amberes) i Màster en SIDA (UB)
  • 1 és pel Curs Semipresencial de Salut Internacional (Unitat Docent Hospital Vall d’Hebrón)
  • 1 és per a fer l’especialitat de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia a Burkina Faso

Jornada de cooperació: “La situació al Líban i la COVID19” (webinar)

El lliurament de les beques “Dr. José Luis Bada” tindrà lloc el pròxim 30 de novembre a les 18.30 hores en el marc de la taula rodona en format telemàtic donat l’estat d’excepcionalitat que estem vivint. En el debat “La situació al Líban i la COVID19” es reflexionarà sobre com es gestiona la pandèmia que impacta al Líban en un moment de crisi humanitària, econòmica, política, i social. La jornada comptarà amb la participació de la vocal de la junta del CoMB i directora mèdica de l’Hospital de Granollers, Mònica Botta Santasuana, i de la tècnica de projectes de CI de Creu Roja Catalunya i ex delegada de Creu Roja al Líban, Marina Juan Mateu.

Promovent la cooperació des de 1993

Les Beques “Dr. Bada” es van crear l’any 1993 amb l’objectiu de promoure entre els metges la formació en cooperació. La beca consisteix en un ajut econòmic per cursar estudis de postgrau en matèria de cooperació internacional o bé per realitzar estades formatives relacionades amb aquest àmbit. Des de l’any 93 s’han rebut més de 230 sol·licituds per un import de 1.000.000 d’euros i s’han concedit beques per un total superior als 350.000€.

Si us interessa l’àmbit de la cooperació, podeu formar part de la Secció enviant un correu electrònic amb les vostres dades a col.metges@comb.cat. És totalment gratuït i estareu informats de totes les activitats que es realitzen en temes de cooperació així com de la convocatòria de les Beques “Dr. Bada” 2021.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s