Cooperació i salut internacional: lliurament de les Beques Bada 2018

cooperacio

L’Àrea de Cooperació del Col·legi ha donat a conèixer el nom dels 12 professionals de la Medicina que gaudiran d’una Beca “Dr. José Luis Bada” per formar-se en cooperació i salut internacional. Com ja sabeu, l’objectiu d’aquestes beques és donar suport econòmic a tots aquells metges i metgesses que volen cursar estudis de postgrau relacionats amb la cooperació internacional o fer estades formatives en el terreny.

Els becats d’aquesta 25ena edició són:

Nom Tipus de formació o estada formativa
Raquel Adsarias Ferrera Estada Formativa al Paediatric Hospital Pablo Horstmann (Kènia)
Maria René Calvo Flores Màster en Salut Internacional i Cooperació (UAB)
Cristina Constenla Villoslada Màster en Salut Internacional i Cooperació (UAB)
Madalina Dinu Màster en Salut Internacional i Cooperació (UAB)
María J. Estébanez Elguezabal Estada Formativa a Partners in Health (Mèxic)
M. Isabel González Nieto Estada Formativa a l’Hospital Nossa Senhora Da Paz (Angola)
José Leonardo González Pérez Màster en Salut Internacional i Cooperació (UAB)
Marta Guerrero Muñoz Màster en Salut Internacional i Cooperació (UAB)
Laura Latorre Garcia Màster en Salut Internacional i Cooperació (UAB)
Ingrid López Mercado Màster en Salut Internacional i Cooperació (UAB)
Percy Efrain Pantoja Bustillos Estada Formativa al Centro de Investigaçao em Saúde de Manhiça (CISM) (Moçambic)
Ana Katerine Ramírez Carbajal Màster en Salut Internacional i Cooperació (UAB)

El lliurament de les beques “Dr. José Luis Bada” tindrà lloc dimecres 12 de desembre a les 19h a la sala d’actes del Col·legi, en el marc de la taula rodona “Cooperar a l’ombra de la ‘triple C’. Cooperació, conflicte i contradicció”. En el debat es reflexionarà sobre la tasca dels metges i metgesses cooperants en zones de conflicte armat i el paper dels estats fabricants d’armes, que al mateix temps, aporten fons per al desenvolupament d’aquests països. Participaran Jordi Armadans, director de FundiPau; el Dr. Fernando Parreño, vicepresident de Metges Sense Fronteres Espanya; Francesc de Dalmases, director i Fundador Revista ONGC i Diputat al Parlament de Catalunya; i la Dra. Marta Trayner, metgessa cooperant.

Promovent la cooperació des de 1993

Des que es van crear les Beques “Dr. José Luis Bada” l’any 1993, s’han concedit més de 340 a metges de 16 nacionalitats diferents i s’han destinat més de 900.000€. L’any 2015 es va posar en marxa el Mediconcert, un concert benèfic a través del qual es recullen fons en benefici d’aquestes beques. En l’acte de lliurament del pròxim dia 12 de desembre també coneixerem tots els detalls del Mediconcert 2019.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s