2015, l’any de la Història Clínica Electrònica i de La Meva Salut

Enquesta del Mapa de tendències en TIC i salut a Catalunya

mapa-tendencies-ticsalutCatalunya vol ser un referent en salut a nivell europeu, i hi treballa de valent. Els professionals del sistema sanitari donen el màxim per oferir un servei excel·lent tot i les dificultats dels darrers anys. I en termes més estratègics, l’aposta per les Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC) representa un pas endavant i una millora de l’atenció personalitzada al pacient tenint en compte totes les seves circumstàncies.

Per entendre quin és el nivell de desenvolupament de les TIC en el Sistema Sanitari Català, la Fundació TIC Salut prepara cada any el seu mapa de tendències en TIC i identifica què està passant en l’entorn sanitari. Per aquesta edició, 132 entitats proveïdores del SISCAT van respondre l’enquesta durant l’any 2014.

Projectes que es consoliden i d’altres que agafen pes

Catalunya ja està connectada a través de la Història Clínica Compartida (HC3), el projecte que enllaça els centres assistencials entre ells i els permet compartir documents clínics . El 60% de les entitats proveïdores ja hi publiquen informació estructurada, i sembla que aquesta xifra anirà creixent.

També ha estat l’any del projecte La Meva Salut(LMS), el portal web per què els ciutadans puguin accedir a les seves dades de salut. Des de la seva implementació a inicis d’any, un 20% de les entitats proveïdores ja disposen d’algun servei web de LMS: com la programació de visites d’Atenció Primària (27%), el canvi de metge de capçalera (11%) o l’eConsulta (10%).

D’altra banda, l’ús de serveis web 2.0 i la interacció a les xarxes socials ha crescut un 10% en els centres del sistema públic català en el darrer any. Cada any més centres incorporen solucions TIC, implementen noves tecnologies i plantegen nous reptes per la millorar de l’atenció presencial i la no presencial.

Evolució de la tendència

La Fundació Tic Salut porta des de 2007 elaborant el seu mapa de tendències, i en aquests anys veiem com va evolucionant la nostra sanitat, com van creixent els recursos amb què disposen els pacients i professionals, i com culminen grans projectes com l’HC3.

Aquí tens el vídeo resum del Mapa de Tendències.

Vídeo resum dels resultats de l’enquesta en TIC i salut a Catalunya de l’any 2015 from Fundació TicSalut on Vimeo.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s