Preparem-nos per fer-nos grans de forma activa, sana i alegre

envelliment-saludableL’envelliment és una etapa de la vida, que al contrari del que molts pensen, pot ser activa i saludable. Hi ha elements de la salut que no podem controlar, i s’han d’acceptar les limitacions físiques que van arribant. Però per gaudir d’aquesta etapa de la millor manera és necessària una actitud predisposada, capacitat d’adaptació als canvis i una bona xarxa de relacions socials.

Un dels compromisos del Col·legi de Metges és la defensa d’una política sanitària enfocada en l’envelliment actiu que promogui la participació i implicació de totes les persones en l’activitat del país. Per aquest motiu el COMB va organitzar junt a la Fundació Pedro Salesa una jornada sobre envelliment actiu i saludable orientada a fer-nos grans integrats en un món en constant canvi. La jornada va ser hostatjada pel Col·legi i va tenir lloc el 14 d’abril.

Les relacions socials tenen un gran impacte en al salut. De fet, ja s’ha demostrat com la solitud accelera l’envelliment fisiològic, el deteriorament cognitiu i provoca problemes de salut.  La Dra. Laura Coll, cap de recerca de la Fundació Salut i Envelliment de la UAB, va presentar aquestes dades i va remarcar la necessitat de potenciar les relacions socials i la participació en l’envelliment. Aquest món canvia molt ràpid i és fàcil veure’l com un lloc estrany i sentir que “som d’una altra època”. L’adaptació als canvis és vital per sentir-nos integrats, i les relacions socials ens ajuden a tenir una vida activa, una porta que ens obre al món.

Un dels experts en envelliment saludable és el Dr. Miquel Vilardell, president del Patronat Fundació Galatea i autor del llibre Envejecer bien. Vilardell va donar les pautes per tenir el millor envelliment possible. La clau, preparar-nos des de la infantesa i joventut seguint uns hàbits de vida saludables i una bona actitud. Una altre punt important, restar sempre ocupats. Vilardell recomana tenir sempre plans i projectes en ment que ens motivin a seguir endavant.

Però de tots, el consell fonamental que va donar Vilardell és: “Tinguem l’edat que tinguem, hem de ser optimistes, estar alegres i transmetre alegria”.

Informació relacionada:

Si estàs interessat en aquest tema, no et perdre la sessió  “Aprendre a envellir”: L’envelliment i les emocions” que se celebrarà el proper 27 de maig al Col·legi. Hi participaran el Dr. Miquel Vilardell i en Toni Calvo, psicòleg i director del Programa de Protecció Social del COMB. Coorganitzat pel COMB i Sarrià-Sant Gervasi Districte de Coneixement.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s