El primer videojoc solidari per lluitar contra la sida

iStock_000011335640XSmall

El virus del VIH ha afectat més de 35 milions de persones en tot el món des que els metges li van posar nom als anys 80. Tot i que al llarg d’aquestes dècades s’han desenvolupat tractaments per pal·liar els efectes de la malaltia, encara no existeix cap medicament per eradicar-la. No obstant, els investigadors estan cada vegada més a prop de trobar la solució, entre ells l’equip del Dr. Bonaventura Clotet que, dintre del projecte Hivacat (codirigit pel mateix Dr. Clotet i el Dr. Josep Maria Gatell, i amb el Dr. Christian Brander com a director científic), treballa per aconseguir la vacuna que curi definitivament la malaltia.

El Dr. Clotet ha dedicat gairebé tota la seva trajectòria professional a la recerca del virus del VIH i des de 1992 és el president de la Fundació Lluita Contra la Sida, una entitat sense ànim de lucre que treballa per donar assistència integral als afectats pel virus, així com per promoure la recerca i la docència en aquest camp. Situada en la Unitat VIH de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, la Fundació també treballa per buscar vies per finançar la recerca de la vacuna del VIH.

La darrera idea que han posat en marxa per aconseguir fons és “Epidemia the Game”, el primer videojoc solidari del món per mòbils i tauletes per aconseguir fons per la recerca contra la sida, on els protagonistes (en PITU per Android i en TUPI per dispositius iOS) han de lluitar contra els virus utilitzant píndoles i disparant-los preservatius. El joc està disponible tant a l’Apple Store com a Google Play per 0,99€. A més, “Epidemia the Game” també vol conscienciar als usuaris de la importància d’utilitzar eines de prevenció, com els preservatius, per evitar la transmissió del VIH.

El joc es va presentar en societat el 4 de maig en una gran festa a El Palauet a la que van assistir un gran nombre de personalitats de l’àmbit de la cultura, el cinema, l’esport i els mitjans de comunicació. El mestre de cerimònies va ser Jesús Vázquez, acompanyat dels padrins de la iniciativa: Carles Puyol, Carles Sans del Tricicle i Toni Cruz, ex component de la Trinca i productor de Reset TV. Podeu veure les fotografies de l’esdeveniment fent clic aquí.

“Epidemia the Game” ha assolit un gran impacte a les xarxes socials gràcies a les piulades de una gran quantitat de celebritats que animen a baixar-se el joc. Entre molts d’altres, n’han fet difusió Sharon Stone, Rafa Nadal, Malú, Alejandro Sanz, Gerard Piqué, Jorge Lorenzo, Laura Paussini, Pau Gasol, Jordi Évole i Andrés Iniesta.

Actualment, el fenomen a les xarxes està centrat en la desaparició d’en Tupi, que el dia de la festa va marxar pel seu compte. Va deixant pistes sobre on es troba al compte d’Instagram @Tupi_Wanted, que cada dia té més seguidors.

Podeu descarregar-vos el joc en aquest enllaç.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s