Ciència+divulgació+humor = The Big Van Theory

tbvt-logocompletotransparente-1Es pot transmetre la ciència de forma divertida i entenedora i apropar-la al gran públic? La resposta és afirmativa i el millor exemple és el de l’equip de The Big Van Theory, que ha revolucionat el món de la divulgació científica amb una fórmula molt simple: el monòleg.

Física, bioquímica, matemàtiques, biologia, astronomia, nanotecnologia, computació, genètica, física,…totes les branques de la ciència tenen el seu moment estrella en els monòlegs de The Big Van Theory. Els 12 nois i noies que formen aquesta companyia són investigadors de prestigi i professors universitaris que comparteixen, a més de professió, passió pels escenaris. Van començar fa un any, al 2014, i ja s’han convertit en tot un fenomen mediàtic.

Una d’aquestes monologuistes científiques és l’Helena González, doctoratbvt_2 en Genètica i Biologia del Càncer. Fa unes setmanes, va aconseguir omplir de gom a gom el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) parlant d’epigenètica i de com els agents externs o la forma de vida que portem poden modificar-la. Així, dos bessons univitel·lins que comparteixen la totalitat de l’ADN poden convertir-se en dues persones totalment diferents si porten vides separades.

Si voleu gaudir d’una classe magistral sobre ciència en clau d’humor com aquesta, podeu veure les darreres actuacions del grup en el seu propi canal de Youtube o cada dimecres al Teatreneu de Barcelona.

Trobareu més actes com aquest, que van organitzar conjuntament el COMB i el CCCB,  a la nostra Agenda Cultural

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s