La salut al mòbil. Reptes i oportunitats presents

Mobile HealthL’Internet de les coses comença a ser realitat. Tot pot estar connectat a la xarxa i interactuar amb nosaltres per millorar experiències amb l’entorn o tenir controlat certs aspectes de la nostra salut. De fet, les aplicacions mòbils relacionades amb la salut i el benestar són les més descarregades. Aquesta tendència planteja grans reptes en el que respecta al tractament de les dades, sobretot quan es refereixen a la nostra salut. Qui guarda les dades? Som conscients de quin ús es farà d’elles? Ho consentim al descarregar una app?

Aquests dies s’ha celebrat a Barcelona el Mobile World Congress, on es presenten les novetats en el sector de la tecnologia mòbil. Entre les activitats d’aquest congrés el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades i Mobile World Capital Barcelona han celebrat una jornada a la seu col·legial per posar sobre la taula un dels grans reptes de la tecnologia mòbil, el sector salut (Mobile Health o mHealth).

A la jornada es va presentar el projecte de marketplace, una botiga d’aplicacions de TicSalut, a través del qual es tindrà accés a aplicacions sanitàries per professionals i pacients amb una certificació de qualitat en la que el COMB hi participa.  Així mateix, es va reflexionar sobre com s’està implementant la identitat digital entre els professionals, i sobre les oportunitats que pot representar aquest desplegament als telèfons mòbils amb un sistema de certificació digital, tant per als mateixos professionals i ciutadans. Aquests últims a hores d’ara compten amb mesures de seguretat baixa, com usuari i contrasenya. Un certificat digital al telèfon es podria utilitzar com a forma de garantir la identitat a través de la xarxa, i també en l’entorn sanitari.

L’Organització Mundial de la Salut considera que gairebé el 90% de la població mundial es podria beneficiar del Mobile Health, abans però s’han de superar els riscos, com la confidencialitat, la privacitat de les dades personals… Queda tot però, obert a la imaginació.

Mireu el vídeo de la jornada per accedir a tot el contingut

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s