El COMB redacta un Quaden de Bona Praxi sobre les contencions en l’àmbit geriàtric

q32El Col·legi Oficial de Metges de Barcelona ha editat el Quadern de la Bona Praxi 32 dedicat a les contencions en l’àmbit de les residències geriàtriques, amb l’objectiu de consensuar i elaborar  protocols d’atenció en contencions per així reduir la variabilitat.

La decisió de redactar aquest Quadern va sorgir a partir de la jornada sobre “Aspectes ètics i medicolegals de les contencions a les residències geriàtriques” celebrada el 2011, que va ser tot un èxit i va fer visible la necessitat del sector d’establir unes pautes d’actuació al respecte.

En relació a aquesta necessitat, el President del COMB, Dr. Miquel Vilardell va explicar a la presentació del document que “quan no es té evidència científica – i en l’ús de contencions no n’hi ha – cal acudir a l’expertesa dels qui tenen experiència”.

El Vicepresident Primer del COMB, Dr. Jaume Padrós; la redactora del Quadern, Dra. Esperanza Gómez-Durán; i el metge gerontòleg, Dr. Lluis Juan, expliquen el per què del Quadern, el seu contingut i la seva utilitat pràctica.

Per més informació podeu consultar les presentacions del cap del Servei de Responsabilitat Professional, Dr. Josep Arimany, i de la Dra. Esperanza Gómez-Durán sobre el contingut de Quadern.

El Quadern de Bona Praxi 32 Contencions es pot descarregar lliurement des de la pàgina del Col·legi. El cost per exemplar imprès és de 15 euros pels col·legiats del COMB, COMG, COMT o COMG, i de 20 euros per altres interessats i entitats. Per més informació us podeu adreçar a cecfmc[arrova]comb.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s