La Vanguardia en català es presenta davant la comunitat mèdica i científica de Barcelona

El Col·legi de Metges de Barcelona va ser l’escenari escollit pel diari La Vanguardia per presentar per primera vegada a Barcelona i davant el sector mèdic i sanitari de la ciutat la seva edició en català. El COMB i el sector mèdic van avalar un projecte que s’endega amb molta il·lusió i que coincideix amb els 130 anys d’història del rotatiu.

L’acte es va celebrar el passat 28 d’abril i va ser organitzat conjuntament pel COMB i La Vanguardia. Hi van participar el Dr. Jaume Padrós, vicepresident del COMB, la Dra. AnnaVeiga, biòloga de l’Institut Dexeus i del Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona, el Sr. Jordi Barbeta, redactor en cap de Política, el Sr. Josep Corbella, periodista de medicina i salut, i l’escriptor Sergi Pàmies, articulista del diari. El Dr. Miquel Vilardell, president del COMB, i el Sr. Josep Antich, Director de La Vanguardia, van concloure l’acte.

El Dr. Jaume Padrós va definir La Vanguardia com “la capçalera de referència dels metges per la seva credibilitat i perquè se senten identificats amb els continguts i el seu tractament”. Segons Padrós “la sortida de l’edició en català és un pas extraordinari en la consolidació de la identitat nacional del nostre país”.

La Biòloga Anna Veiga va parlar en representació de la comunitat mèdica i científica  destacant que “diaris com La Vanguardia han fet una tasca de divulgació molt important ja que han permès acostar vessants de la medicina i de la ciència a la societat”.

El redactor en cap de Política, Jordi Barbeta, va remarcar que “la sortida de La Vanguardia en català té una transcendència política innegable” i aquest fet “no es pot descontextualitzar de l’actual  situació política”. Barbeta va explicar que no es farà un diari traduït sinó una doble versió, i va concloure que “el mèrit de La Vanguardia no és la llengua en què es fa, és el periodisme”.

Per la seva part, el periodista Josep Corbella va fer un repàs de la informació sobre medicina, salut i sanitat del diari en aquests anys i que l’han convertit en una  referència en aquest camp. Per a l’escriptor Sergi Pàmies, “el que fa La Vanguardia amb aquesta edició és tancar aquest procés de normalització de la llengua catalana”.

El Dr. Miquel Vilardell va concloure l’acte definint La Vanguardia com “l’arxiu més important que hi ha de la història recent del nostre país”. Per a Vilardell “La Vanguardia és més que un diari, és el diari de la família”.

L’edició catalana de La Vanguardia va arribar als lectors el passat 3 de maig.

Pots veure algunes fotografies de l’acte a Flickr

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s