I Jornada sobre el rol del psiquiatre a la xarxa assistencial pública

“Reivindiquem la figura del psiquiatra”

El Col·legi ha celebrat aquesta primera jornada amb la figura del psiquiatre a la xarxa assistencial pública com a eix principal. La jornada ha estat organitzada per la secció col·legial de psiquiatres a causa de la seva preocupació per les “sobrecàrregues de feina i tendències al reduccionisme dels rols del psiquiatre en aspectes nuclears” de la professió.

Tallers a la I Jornada del rol del psiquiatre a la xarxa pública

La jornada, celebrada el 29 d’abril al Col·legi, va analitzar com es percep la figura del psiquiatre des dels àmbits socials i sanitaris, per la qual cosa es va comptar amb la participació de l’escriptor i periodista Ricard Ruiz Garzón, qui va descriure la figura del psiquiatra basant-se en referents culturals, com la literatura, còmic o cinema. També es van fer una sèrie de tallers sobre formació en psicoteràpia, en clínica i psicopatologia, i específica per al treball en primària i en l’àmbit comunitari i preventiu.

El President del Consell Assessor de Salut Mental i Addicions, Dr. Miquel Casas, va reconèixer que un dels problemes de la psiquiatria és que la seva capacitat “es veu qüestionada per la farmacologia, ja que des del punt de vista de noves trobades no hi ha treballs nous” tot i que “s’ha millorat la qualitat de vida del pacient”. Cal doncs, “reivindicar el paper de la psiquiatria que han estat abandonats” com per exemple en el “fracàs acadèmic o la violència gratuïta dels adolescents”, segons Casas.

La jornada va finalitzat amb el suggeriment d’ampliar la Secció Col·legial de Psiquiatres a “metges psiquiatres i psicoterapeutes”, va explicar el president dela Secció, Dr. Lluís Albaigès. “Perquè tinguin cabuda persones que encara que no siguin psiquiatres estiguin fent una pràctica psicoterapèutica i puguin tenir una expertesa considerable”.

Properament es convocarà una assemblea extraordinària per modificar els estatuts actuals i incorporar als metges psicoterapeutes.

Al metges de la secció se’ls enviaran les conclusions de l’acte al seu correu electrònic.  Per més informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s