Treballar com a funcionari a les Nacions Unides

La Missió de contractació de Nacions Unides es presenta al Col·legi

Les Nacions Unides (NU), a través de l’Associació per a les Nacions Unides a Espanya (ANUE),  van venir al Col·legi de Metges per presentar la seva missió de contractació, que busca professionals, entre els quals hi ha metges, infermers i personal sanitari, interessats en treballar en el sistema de Nacions Unides com a funcionaris o tècnics d’alt nivell i directius.

El Vicepresident del Col·legi, Dr. Jaume Padrós, va anunciar la voluntat del COMB de “poder establir un acord” per a construir “un estat de cooperació i col·laboració institucional entre el Col·legi i l’Associació per les Nacions Unides a Espanya”.

A la sessió, que va durar tot un matí, es van explicar els mecanismes per a formar part del procés de selecció per obtenir un lloc de treball, es va aconsellar als assistents, una gran majoria enginyers, sobre com han d’afrontar aquest procés i es va fer especial esment en les condicions en que treballen els funcionaris de NU, com la mobilitat, i van advertir als assistents que si volen treballar per a Nacions Unides han d’estar preparats per viure en països com l’Afganistan, per exemple.

Procés de selecció

Tot el procés es pot fer de forma online a través del seu web, així com consultar els perfils que NU necessita.

Un dels aspectes en que van incidir més va ser en l’entrevista telefònica que es realitza als aspirants quan s’inicia el procés, i que serà el primer contacte que tindràla Organitzacióamb ells. A més cal fer una prova d’idioma.

Sobre l’entrevista telefònica van aconsellar tranquil·litat, parlar amb un somriure i en primera persona, i estructurar el discurs. Els organitzadors van fer una activitat per veure les dificultats de l’entrevista. Tres voluntaris es van posar d’esquenes al públic, els organitzadors van simular l’entrevista telefònica i van analitzar els encerts i els errors.

A l’acte van intervenir representants de United Nations Office for the Coordination of Humanitarian Affairs (OCHA), United Nations Developed  Programme (PNUD), UNICEF i United Nations Population Fund (FNUAP).

Notícia relacionada

Les Nacions Unides busquen professionals sanitaris per treballar com a funcionaris o directius

Enllaços d’interès

Diapositives al web del Ministerio de Asuntos Exteriores y de Cooperación 

Twitter UN Careers

Facebook UN Careers

Linkedin UN Careers

One thought on “Treballar com a funcionari a les Nacions Unides

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s