Els professionals i les mútues. Present i futur

La secció d’Assegurança Lliure va celebrar a la delegació de Vic la conferència “Professionals i les mútues. Present i futur” en què va abordar quina és la situació dels metges que exerceixen per a les mútues, en especial a la comarca d’Osona.

A l’acte van participar el President de la Junta Comarcal d’Osona, Dr. Josep Arimany, el President dela Secció Col·legial d’Assegurança Lliure i conferenciant a la jornada, Dr. Ramon Torné, i el Director de l’Àrea Professional del COMB, Dr. Albert Marcos.

Els assistents es van mostrar molt preocupats per les condicions que algunes mútues els apliquen com les quotes o dates de pagament. Van traslladar les seves inquietuds als representants dela Secció, que els van assegurar que tindrien tot el suport del Col·legi en les seves reivindicacions i van animar als metges presents a organitzar-se i a reunir-se amb la Secció per tractar la seva problemàtica.

Sobre els honoraris que les mútues paguen als metges, el Dr. Torné va explicar com la legislació els ha anat liberalitzant amb els temps. L’any 2004 es van eliminar els honoraris mínims, i amb l’entrada en vigor de la coneguda com a “Llei Omnibus” (2009) van desaparèixer definitivament els honoraris recomanats. Tot i això, el Col·legi “encara manté uns honoraris recomanats, com a referent del que creiem que és un preu just per a la nostra activitat diària”, va explicar el Dr. Torné.

Cens de consultes del COMB

Aquest any, el Col·legi ha creat el Cens de consultes mèdiques amb la finalitat que tots els metges que exerceixen en l’àmbit de la medicina privada tinguin la seva activitat declarada i reconeguda pel COMB. El Dr. Torné va mostrar la voluntat de que “les consultes puguin ser autoritzades pel Col·legi en un futur”.

Per fer alguna consulta:

secretaria_asselliure[arrova]comb.cat

Dr. Albert Marcos 935 678 855

Album fotogràfic a Flickr

Actualització: Diapositives de la sessió 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s