Dr. Miquel Vilardell: “No podem disminuir recursos que s’utilitzen en la gestió directa entre el malalt i el professional”

El Conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Dr. Boi Ruiz, i la Secretària General de Salut, Sra. Roser Fernández, han visitat el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona per participar en el plenari de la Junta de Govern. El President del COMB, Dr. Miquel Vilardell ha agraït la seva visita tenint en compte el moment de crisis econòmica que viu el país i les conseqüències que estan patint els professionals mèdics del nostre sistema de salut.

Els eixos principals de la reunió i que el Dr. Miquel Vilardell ha volgut transmetre al Conseller han estat: mantenir la qualitat assistencial, no retallar els recursos que són necessaris per garantir una bona pràctica mèdica i donar més autonomia i capacitat d’autogestió als metges.

Durant la reunió, s’han traslladat al Conseller altres temes com la col·legiació obligatòria, la problemàtica dels metges MESTOS i la proposta d’ordre ministerial que vol fer incompatible la percepció d’una pensió de jubilació amb l’exercici privat de la medicina. S’ha abordat el tema de la medicina privada i el mutualisme i han expressat al Dr. Boi Ruiz la necessitat de que el professional que exerceix en aquest àmbit se senti reconegut i estimulat.

El Dr. Miquel Vilardell explica en el seu videoblog el contingut d’aquesta trobada.

2 thoughts on “Dr. Miquel Vilardell: “No podem disminuir recursos que s’utilitzen en la gestió directa entre el malalt i el professional”

  1. Lluís Guerrero i Sala

    A banda dels grans temes hi ha aspectes d’actituds. És de desitjar que qualsevulla indicació als metges sigui presentada per la cadena de comanaments amb la sensibilitat i tacte que mereix un col·lectiu amb formació de màxim nivell i una eficàcia públicament reconeguda.
    Una correcta informació, ben transmesa, predisposa a una millor gestió assistencial.

  2. Rafa Cuenca

    Totalmente de acuerdo en que “han de buscar otros recursos”. A nadie de los “gestores” de nuestro sistema sanitario se les ha ocurrido que no es sostenible un 100% de gratuidad?. Nadie ha pensado que un trabajador en activo si precisa un tratamiento agudo que igual cuesta 30 euros en la mayoria de los casos si podria pagarlo, y que el sistema sólo financie el tratamiento crónico. Alguien ha calculado que precio supone el financiar los tratamientos agudos?. Yo como usuario preferiria pagar el 100% de un antibiotico el dia que haga una infección y que el sistema me financie la quimio si un dia la preciso

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s