Oriol Mirallas, president de la Secció de Metges MIR i Metges Joves: “La nostra missió és ajudar i orientar. Som un punt de suport per als metges joves”

Oriol Mirallas és el nou president de la Secció de Metges MIR i Metges Joves del Col·legi des del passat mes de juliol, quan la Junta es va renovar després de celebrar eleccions. Mirallas és resident de segon any a l’hospital Vall d’Hebron, on s’està especialitzant en oncologia mèdica. Abans, però, va estudiar bioquímica als EUA amb una beca esportiva i d’estudis. Un cop acabada, va decidir estudiar Medicina a la Universitat Internacional de Catalunya (UIC). Ve del moviment estudiantil i això el va portar a la secció de Metges MIR i Metges Joves. Li agradaria que tothom conegui bé tots els serveis que ofereix el CoMB i el seu objectiu principal és que la secció acompanyi els residents durant totes les etapes de la residència.

Vas començar als EUA…

Vaig anar als Estats Units, al King College a Tennessee, per estudiar bioquímica i seguir competint en tennis. Vaig aconseguir una beca esportiva i d’estudis per poder cobrir el cost universitari durant els 4 anys de carrera. Des de sempre m’havia encantat la ciència i, concretament, la química, pel que vaig decidir fer Bioquímica. Vaig acabar i durant els meus dos últims anys vaig valorar múltiples opcions: fer un doctorat o medicina als EUA, o fer-ho aquí. Als EUA, vaig passar les proves d’accés, el Medical College Admission Test (MCAT), però em quedava un any sencer per fer entrevistes a diferents hospitals. Em van acceptar a la UIC, així que vaig decidir tornar per fer medicina. Ho vaig fer també per la família i els amics. També per l’estil de vida americà i el sistema sanitari d’allà, que no m’agradaven.

Com et vas interessar en la secció de Metges MIR i Metges Joves?

Vaig conèixer el Francesc [Bas-Cutrina, l’anterior president de la secció i vicepresident de la nova Junta] a través d’un amic comú del Consell Estatal d’Estudiants  de Medicina (CEEM). Vaig començar a venir a les reunions de la secció i m’hi vaig anar involucrant.

Per què vas decidir posar-te al capdavant de la secció?

En un principi, no m’ho havia plantejat. Abans volia ser vocal. Però en Francesc i jo vam tenir molt bona connexió i quan m’ho va proposar li vaig dir que sí, tot i que al principi em feia una mica de respecte, per tot el que comporta. A més, tinc bastant experiència en el moviment estudiantil i ja coneixia totes les activitats de la secció a través de companys de residència.

Quines són les prioritats de la nova Junta?

Volem ampliar el que s’està oferint. La nostra missió és ajudar i orientar. Som un punt de suport per als metges joves. Volem reforçar les accions orientades a l’etapa central de la residència amb un projecte d’orientació sobre les rotacions externes perquè molta gent s’hi sent perduda i no sap on trobar la informació. També ens volem centrar en les sortides professionals de després de la residència i en la cooperació. Aquestes són les tres línies noves de la secció. D’altra banda, continuarem amb el que s’ha fet fins ara, perquè funciona molt bé, sobretot la part pre-MIR. Jo mateix, quan havia de començar la residència, vaig assistir a les sessions d’Orientació MIR i de Benvinguda i crec que val la pena mantenir-les. L’Orientació t’ajuda a decidir sobre quina especialitat escollir si estàs una mica indecís. Parles amb residents de primera mà i t’ajuda força. I la Benvinguda és un bon primer contacte per conèixer el Col·legi.

Quin altres objectius teniu?

Creiem que el Col·legi és un gran desconegut, sobretot pel que fa a les possibilitats que ofereix. No només la Secció de Metges MIR i Metges Joves, sinó tot el que fan els diferents serveis i les altres seccions. Volem oferir informació esquematitzada de tot el que fa el CoMB. També ens agradaria animar els metges a participar en les reunions de la secció, ja que estan obertes a tots els residents. Quan més siguem, millor ho portarem. Volem que aportin idees, que ens donin feedback i que coneguin la feina que estem fent.

Com és el nou equip?

Hem renovat 8 membres de la Junta. Tenim gent molt jove i amb molta projecció, perquè seguirem sent residents quan acabi el mandat de la Junta i podrem buscar altres professionals per fer de relleu i fer-los un millor traspàs. Com més joves i més frescos millor. Hem buscat que no tothom sigui del mateix lloc. Una de les coses que hem parlat a la Junta és que hi ha poca representativitat femenina, quan el 60-70% del col·lectiu són dones. La idea és anar incorporant-hi més dones. Amb tot, és difícil trobar gent. Quan comences a treballar, et centres molt en la residència, que ja és molt, i dedicar-te a la secció suposa un esforç extra. Hem intentat ajustar la representativitat del col·lectiu. Al final, crec que l’important és trobar gent motivada. Intentarem millorar la representativitat en els pròxims anys.

Què reculls de la Junta anterior?

Molt bon transfer! Sobretot, pel que fa a donar resposta a tots els MIR que ens fan preguntes i consultes a través del correu electrònic de la secció. Seguirem fent-ho. Resoldrem totes les preguntes que vinguin i, si s’escau, consultarem amb els diferents departaments del Col·legi.  Crec que la Junta anterior era molt potent. Van fer moltes coses i les van fer bé.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s