Orientació MIR: Com serà el dia d’escollir la plaça MIR?

MIR_2El dia 22 d’abril comença el període d’elecció de places MIR. Hauràs d’anar al Ministeri de Sanitat, a Madrid, per triar la teva especialitat i el teu  lloc de feina. És un dia que tothom recorda, un dia de nervis i de sentiments . Per això, per tal que arribis amb la màxima calma i serenitat, t’oferim una breu “guia de supervivència”.

Els dies abans de…

Els dies previs a l’elecció de plaça has d’anar recopilant tota la informació que puguis sobre l’especialitat o especialitats que t’agradin i sobre els centres que més t’atrauen. Fes una llista amb les teves places predilectes. Recorda que aquesta decisió és només teva. Per això, no és convenient que deixis que ningú t’influeixi ni esculli per tu. També és important que durant els dies anteriors et preparis psicològicament per al procés d’escollir plaça, ja que sol durar unes quantes hores.

Arriba el gran dia!

Et recomanem que arribis a Madrid amb 24 hores d’antelació. Mai no saps quins imprevistos pots tenir durant el viatge, per això, és convenient arribar amb un bon marge de temps.

Consulta l’hora de la cita, que pot ser pel matí o per la tarda. Assegura-te’n bé i arriba amb temps al Ministeri. Recorda que has d’entrar pel lateral, el carrer Lope de Vega.

Què cal portar?

  • El DNI és imprescindible. Vigila que estigui en vigor!
  • Llista amb les teves preferències.
  • Bolígraf
  • Aigua i alguna cosa per menjar (recorda que el procés dura unes hores).

 

Com serà el moment de l’elecció?

El procés d’elecció de la plaça MIR és molt concret. Es fan torns d’entre 300 i 350 persones que van passant de 50 en 50 a una avantsala. Quan et toqui el torn, et demanaran el DNI per comprovar les teves dades. Passaràs a la sala d’actes i et donaran una sèrie d’instruccions. Hauràs d’esperar fins que et cridin, llavors pujaràs a l’estrada amb nou companys més.

Aquí dalt hi haurà tres ordinadors. Els dos primers són per consultar les places que queden disponibles i el tercer i últim és on faràs la tria. Els organitzadors buscaran la que tu demanis i només hauràs de confirmar-la prenent un botó. És molt important mantenir el nervis a ratlla. Assegura’t que són l’especialitat i el centre que vols perquè, una vegada acceptis, ja no hi ha marxa enrere! Després d’això et donaran un full, que hauràs de guardar molt bé i no perdre perquè és el comprovant de la teva tria.

I després…

Ja tens plaça! Després de gaudir d’unes merescudes vacances, és recomanable que visitis el servei on t’incorporaràs i, sobretot, que et col·legiïs.

Si vens a Barcelona, t’esperem a la gran festa de benvinguda MIR que hem preparat per a tots vosaltres!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s