Canvi climàtic i salut, tema central de l’acte de lliurament de les Beques Bada 2017

bada2017

El Tercer Informe sobre el Canvi Climàtic a Catalunya, elaborat per més 140 autors de diferents universitats i centres de recerca catalans, evidencia que el canvi climàtic sí que té efectes en la nostra salut. Però, quins? Com incideix en el nostre dia a dia? Què podem fer per minimitzar les seves repercussions en la salut global? Aquestes seran algunes de les qüestions que es debatran en la taula rodona “Canvi climàtic i salut”, organitzada per la Secció de Metges Cooperadors del Col·legi i que tindrà lloc dimecres 13 de desembre a la Sala d’Actes del CoMB.

El reconegut metereòleg, Tomàs Molina, i el director científic d’ISGlobal, Josep Maria Antó, seran els encarregats del debat, que moderarà el Dr. Xavier de las Cuevas, president de la Secció.  Aquesta taula rodona se celebra en el marc del lliurament de les Beques Dr. José Luis Bada, que ja sumen 24 edicions. Enguany seran onze els professionals de la Medicina que rebran aquests ajuts i podran cursar estudis de postgrau i realitzar estades formatives sobre el terreny per especialitzar-se en cooperació i salut internacional.

taulabequesBeques “Dr. José Luis Bada”, l’aposta del Col·legi per la formació en salut global

Com ja sabeu, les Beques “Dr. José Luis Bada” es van crear l’any 1993 en homenatge al Dr. José Luis Bada Ainsa, pioner en el camp de la cooperació sanitària i la Salut de les migracions a Catalunya i l’Estat español. Al llarg d’aquests 24 anys d’història, s’han concedit 343 beques a metges de 16 nacionalitats diferents i s’han destinat més de 900.000€.  En la pàgina web de la Secció Col·legial de Metges Cooperadors podeu conèixer l’experiència de diversos professionals sanitaris que expliquen com les Beques Bada els van ajudar a impulsar la seva carrera en aquest àmbit.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s