Sant Cosme i Sant Damià: l’homenatge a la professió mèdica d’Osona

La Junta Comarcal d’Osona del Col·legi ha celebrat la Festivitat de Sant Cosme i Sant Damià, un esdeveniment que ja s’ha convertit en una tradició i on es reconeix la tasca dels professionals sanitaris de la comarca. Durant la vetllada, celebrada el dia 30 de setembre a la Sala de la Columna de l’Ajuntament de Vic, es van lliurar els Premis Sanitat Osona, que ja sumen 34 edicions, la Beca d’Investigació d’Osona i el Premi FORES – Beca Consultori Bayés en Ciències de la Salut. A més, es va fer un emotiu homenatge a tots els metges i metgesses d’Osona que enguany s’han jubilat, per la seva dedicació i trajectòria professional.

El conseller de Salut, Antoni Comín, va ser l’encarregat de la conferència d’honor, titulada “El model comunitari: una resposta als nous reptes de Salut”. Comín va incidir en la necessitat de dirigir les polítiques de salut cap a un model que faci front als grans canvis socials dels darrers anys: l’envelliment de la població, l’agudització de les desigualtats socials arran la crisi econòmica i l’impacte de les TIC. El conseller de Salut va remarcar que per tal d’aconseguir aquest paradigma cal fer un abordatge comunitari, incloent-hi nous actors com ara les associacions, els centres cívics o la societat civil.

Al final de la celebració es va donar a conèixer el guanyador del 1r concurs de fotografia a través de l’App Instagram. El premi va ser pel Dr. Joan Carles Rovira Pascual per la fotografia titulada “ESPERA”. El jurat ha valorat “la subtilesa de la llum, que escampa el to just per l’escena, i la utilització de l’ombra com a tema i missatge clar i subtil alhora”.

espera
“Espera” del Dr. Joan Carles Rovira Pascual

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s