Joves investigadors en la cursa contra el VIH

master-irsicaixaPer primer cop, s’ha aconseguit traçar la ruta que va seguir el VIH per propagar-se per Occident. Ja es coneixia com el virus va viatjar als anys 70 des de l’Àfrica fins als EUA a través d’Haití, però no se sabia com s’havia propagat arreu del món. Ha estat gràcies a la investigació d’un equip internacional de científics de l’European Society for Translational Antiviral Research (ESAR) que ara podem reproduir-ne el recorregut.

Aquest descobriment ens ajuda a entendre la història d’un virus que ha posat en guàrdia des de fa dècades la societat mèdica i científica. Alhora, el desenvolupament d’una vacuna terapèutica, que sembla que cada dia està més a prop, desperta l’optimisme entre els investigadors.

La recerca sobre el VIH és un camp prometedor i estimulant que té a Barcelona un punt clau. L’Institut de Recerca de la Sida (IrsiCaixa) ha esdevingut un centre de referència internacional, que treballa per millorar els coneixements, la prevenció i els tractaments de la infecció per VIH i la sida i per demostrar que es pot arribar a eradicar l’epidèmia. A Irsicaixa es formen joves investigadors que volen prendre part d’aquesta cursa contra el virus.

L’IrsiCaixa, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i l’Escola Universitària d’Infermeria i Fisioteràpia Gimbernat organitzen el Màster Universitari en Patogènesi i Tractament de la Sida, que ja va per la cinquena edició. El Col·legi també col·labora en aquesta iniciativa.

Aquest màster ofereix una àmplia visió dels camps de la immunologia i la virologia, alhora que dóna coneixements sobre gestió de l’activitat física i la Recerca i Innovació Responsables (RRI). Els participats s’integren en els grups de recerca d’IrsiCaixa i tenen la possibilitat de fer crèdits de pràctiques en els diferents centres d’investigació internacionals amb els quals hi ha acord de col·laboració, com el Ragon Institute, la Harvard Medical School o la University of California de San Diego.

La investigació pot ser un camí apassionant i, en el cap del VIH, els pròxims cinc anys seran decisius per plantar-li cara.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s