Voleu ser metges o fer de metges?

fonencorBenvolguts MIR, tot just acabeu de començar una etapa que sense dubte marcarà molts aspectes de la vostra vida: la residència. Al llarg d’aquests anys d’especialització, definireu el vostre tarannà com a professionals, per això, heu de tenir molt clar si voleu ser metges o fer de metges. La Dra. Elvira Bisbe, vicepresidenta primera del Col·legi i encarregada de la xerrada central de la Benvinguda MIR 2016, us dóna una sèrie de consells pràctics per afrontar la residència amb èxit i arribar a ser grans metges:

  • El MIR és el moment d’adquirir nous coneixements i portar-los a la pràctica i també de qüestionar aquells ja adquirits. Recordeu, vosaltres sou els únics responsables de produir nous coneixements.
  • A més, també desenvolupareu habilitats tècniques. Avui en dia gairebé totes les especialitats en requereixen. Ara les adquirireu d’una manera exponencial, però al llarg de la vostra trajectòria professional haureu de continuar aprenent-les.

  • A aquests dos aspectes, cal afegir-ne un tercer: l’actitud. Seguiu a qualsevol metge que continuï tenint passió i il·lusió per la seva feina i apreneu d’ell perquè aquesta actitud serà la que us donarà l’èxit en aquesta professió. Cal doncs, tenir una bona actitud:
    • Envers els pacients: mostreu-vos sempre empàtics i respectuosos. Els pacients no són malalties són persones.
    • Envers l’equip de treball: procureu ser positius, assertius i arribar a la feina amb un somriure. Comuniqueu-vos amb els vostres companys.
    • Envers les vostres emocions: cal que aprengueu a gestionar-les de la millor manera possible, especialment les negatives perquè haureu de fer front a fracassos terapèutics i errades pròpies.
  • No deixeu de banda els bons hàbits, tant físics com mentals. Porteu una vida saludable i cuideu molt bé els vostres pilars fonamentals, com la família i els amics.
  • A més, lluiteu per canviar tot allò que no us agradi i sobretot, no deixeu de divertir-vos perquè la vida és molt curta.

Amb tots aquests ingredients sereu molt millors professionals. Recordeu que per tot allò que necessiteu, el Col·legi està al vostre costat. Estem ben segurs que us espera un futur brillant!

 

 

Deixa un comentari