Has d’adaptar la llar a una persona dependent? T’hi ajudem

adaptacio-llar-ppsQuan una persona comença a ser dependent moltes vegades cal ajustar alguns espais de la llar a les seves necessitats, i perquè es troben còmodes i lliures a casa seva.

Les principals reformes es fan als banys: canvis de banyeres per dutxes, col·locació de barres o agafadors de subjecció… La cuina  i el dormitori també són dos estàncies en què es fan moltes modificacions. A la cuina el més habitual és canviar el gas a vitroceràmica o inducció, adaptar l’alçada dels mobles, posar detectors de fum… Als dormitoris també s’adapten amb llits articulats, portes corredisses a les portes, la col·locació d’un timbre o interruptor d’emergència…

Aquestes adaptacions poden suposar una forta despesa econòmica per les famílies. Per ajudar a les famílies que es troben en aquesta situació, el Programa de Protecció Social del COMB ofereix un ajut econòmic adreçat a adaptar la llar davant una situació de dependència.

Aquest ajut va dirigit a la valoració de les necessitats específiques (emès pel Centre de Vida Independent), la reforma o l’adquisició de material adaptat.  Està adreçat a col·legiats i/o familiars que tinguin reconeguda la situació de dependència, i també a aquells que es trobin en tràmits per tal de millorar la seva autonomia personal.

Consulta les condicions d’accés al web i si necessites  més informació posa’t en contacte amb el Programa de Protecció Social del Col·legi.

El Programa de Protecció Social també t’ofereix altres ajuts d’atenció social i a la dependència:

Informa’t de tots els ajuts socials i econòmics que tens al teu abast. Perquè et passes la vida la vida ajudant els altres, i tu, qui t’ajuda?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s