Els 10 posts més llegits de l’any

 

Fi d’any sempre és un bon moment per fer una ullada enrere i reflexionar sobre tot el que hem viscut al llarg dels darrers 12 mesos. Això precisament és el que hem fet amb el nostre blog. Durant 2015 hem rebut gairebé 28.000 visites i hem publicat 91 posts de temàtiques diferents, però amb un objectiu: apropar-nos a vosaltres i oferir-vos continguts d’interès professional i també personal. A continuació, us presentem un recull dels 10 articles més llegits de l’any:

 

 

1. Metges bons, bons metges

premis_rodona

 

El lliurament dels Premis a l’Excel·lència Professional sempre és una data assenyalada en l’agenda dels metges i metgesses barcelonins. Aquesta petita crònica de l’edició 2015 dels Premis a l’Excel·lència ocupa el primer lloc en la llista.

 

 

2. Prof. Manuel Cruz Hernández: “La diftèria és d’aquestes malalties que no s’obliden”

MANUELCRUZ_web

 

Arran el cas de diftèria que es va diagnosticar a Olot aquest estiu, vam entrevistar al professor Cruz, tot un referent en l’àmbit de la pediatria. El seu testimoni al voltant de la malaltia va ser colpidor. La seva saviesa, tendresa i generositat també ens van deixar marca tant a nosaltres com a vosaltres.

 

 

3. Dr. Florian Castet: “Vaig escollir Medicina perquè la veia com una oportunitat per ajudar a les persones”

fcastet_comb

 

El tercer lloc l’ocupa l’entrevista al Dr. Castet. El jove doctor va ser notícia per ser la millor nota MIR que s’ha col·legiat enguany al COMB. Amb el número 4 va escollir fer la residència a l’Hospital Universitari de Bellvitge en l’àrea d’oncologia mèdica. Esperem poder parlar aviat amb ell perquè ens expliqui com li va la residència!

 

 

4. MIR: Les 7 coses que has de saber si vols ser metge de família

Jordi Mestres

 

Amb motiu de la Jornada d’Orientació als futurs MIR vam preparar un “especial” per ajudar als nous residents a escollir especialitat. Vam entrevistar metges residents de diferents anys que ens explicàvem les claus de la seva especialitat. L’article més llegit ha estat el dedicat a la Medicina de Família.

 

 

5. Vull ser metge cooperant. Demanaré una Beca Bada

bada 2015

 

Les beques “Dr. José Luis Bada” són una de les millors vies per poder especialitzar-se en cooperació internacional o fer estades formatives sobre el terreny. En aquest post, que ocupa la cinquena posició, us donàvem a conèixer les bases de la convocatòria 2015 i us apropàvem el testimoni d’altres metges cooperadors que han pogut gaudir d’aquests ajuts.

 

 

6. Com entrevistar a l’adolescent a la consulta?

adolescent-blog

 

La V Jornada d’Atenció Primària al món rural va girar al voltant de les etapes per les que passem al llarg de la nostra vida. Una de les més complicades és l’adolescència. De quina manera es pot relacionar el metge amb els seus pacients adolescents? Com es pot arribar a empatitzar amb ells? La Dra. Lefa s. Eddy, ens va oferir una magnífica guia sobre com entrevistar a l’adolescent a la consulta. Si encara no l’heu llegit, ara teniu l’oportunitat.

 

7. Què he de fer per col·legiar-me si sóc MIR?

benvingut

 

Abans de començar la residència és imprescindible que us col·legieu. Per ajudar-vos en aquest tràmit, sempre tenim a punt aquest article amb les passes que heu de fer i tota la documentació que heu de portar.

 

 

8. Guia de supervivència al dia d’elecció de plaça MIR al Ministeri

Sens dmedicina-ubte aquest és un dels dies més importants de la vostra carrera. Per això, heu d’anar preparats i saber ben bé què us trobareu allà. Ja sabeu que el nostre objectiu és fer-vos costat, per això vam preparar aquesta guia amb uns petits consells que us poden ser d’utilitat.

 

 

 

9. MIR: Les 4 coses que has de saber si vols ser pediatra

raqueladsarias

 

L’article que parlava sobre aquesta especialitat ha estat el segon més llegit de l’especial. La Dra. Raquel Adsarias, que porta un any com a resident de pediatria a l’Hospital Vall d’Hebron, va ser l’encarregada d’explicar quines són els punts més importants a tenir en compte si es vol fer aquesta especialitat.

 

 

10.He acabat la residència: I ara què faig?

QUEFAIGLa residència preocupa tant quan es comença com quan s’acaba. Després d’aquest període s’obre un nou món de camins, tots diferents, però igual de vàlids. La primera edició de la Jornada d’Orientació Professional i Emprenedoria per a metges joves ens va inspirar per preparar aquesta col·lecció d’articles on expliquem de forma detallada totes les oportunitats professionals que teniu al vostre abast.

 

 

Us volem donar les gràcies per seguir-nos i llegir-nos durant aquests mesos i us convidem a participar en el blog amb els vostres comentaris. Us desitgem una bona entrada d’any!

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s