Metges bons, bons metges

Compromís, integritat, honestedat, altruisme, humanisme. Són alguns dels valors que caracteritzen els nostres metges i metgesses i que es distingeixen any rere any a través dels Premis a l’Excel·lència Professional. En aquesta edició dels Premis, celebrada el passat 23 de novembre, s’ha reconegut la feina ben feta de 50 professionals i 4 equips assistencials de diferents àmbits.

Un dels trets característics dels premis és que són els mateixos companys de professió els que proposen els candidats. És el reconeixement que els propis metges i metgesses fan “a qui veuen i senten com a referents de tot allò tangible i intangible que té la nostra professió”, en paraules del president del COMB, Dr. Jaume Padrós.

A més, aquesta edició dels Premis a l’Excel·lència Professional s’ha dedicat al Dr. Rossend Carrasco i Formiguera, tot un referent internacional en l’estudi de la diabetis i tot un exemple de compromís i entrega a la Medicina, tal com va explicar el Dr. Ramón Gomis. D’altra banda, el Dr. Daniel Figuerola, va ressaltar la vessant humanista i humana de la Medicina i dels metges, peça clau per aconseguir una veritable empatia amb els pacients, especialment amb els crònics.

El Dr. Figuerola va recórrer a Hipòcrates per recordar a tots quin és el veritable fonament de la Medicina i el motor que mou a tots aquells que la practiquen: “El fonament de l’amor a l’art (mèdic) està en l’amor a l’home”.

Enhorabona als premiats i gràcies a tots per la vostra feina!

 

premis

 

Llistat de metges guardonats en l’edició 2015

Fotografies de l’esdeveniment

 

2 thoughts on “Metges bons, bons metges

 1. juan tell castello

  una queja por mi indignación, El Dr Miquel Bruguera será un gran medico, pero no tiene idea de deporte. MI QUEJA ES QUE HABLA SIN SABER. PORQUE NO BUSCA AL PROFESOR FERRAN MORELL BROTARD CREADOR DEL GALENS EN 1973, PORQUE NO HABLA DE LO QUE HA CREADO EN EUROPA Y ESPAÑA DEL FUTBOL MEDICO. ANTES DE HABLAR Y ESCRIBIR DE DEPORTE QUE “APRENDA”. FIRMADO DR JUAN TELL CASTELLO OFTALMOLOGO JUBILADO QUE AYUDO A CREAR EL GALENS (EQUIPO DEL VALLE DE HEBRON) QUE HONRO A LA MEDICINA DE CATALUÑA

  • Araceli Garcia

   Buenos días Dr. Tell,

   Entendemos que en su queja hace referencia al artículo que recientemente ha publicado el Dr. Bruguera en la RevistaCOMB153. En dicho artículo hace referencia a diferentes médicos que han destacado en el mundo del deporte y que, a su vez, forman parte de la “Galeria de Metges Catalans”.

   En este portal se recogen las biografías de profesionales que han destacado en su actividad médica y que lamentablemente ya han fallecido.

   Desde su creación en 2012, esta página no ha parado de crecer gracias a la colaboración de todos los redactores y también a las aportaciones de amigos y familiares. Seguramente todavía faltan muchas biografías por publicar, pero el proyecto no para de crecer. Y para ayudarnos a recopilar y mejorar estas historias, la Galeria cuenta con un espacio para que los lectores puedan enviar aportaciones, rectificaciones o sugerir la biografía de algún compañero http://www.galeriametges.cat/aportacions.php

   Trasladaremos su comentario al Dr. Bruguera para que lo tenga en cuenta.

   Saludos cordiales

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s