#Salut20comb, el moment dels pacients

salut20blogEl model presencial mai podrà ser substituït per una consulta virtual. Metges i pacients volen trobar-se personalment, però també volen tenir disponibles diferents canals per interactuar quan ho necessitin. I això, ho permet l’e-salut o la salut 2.0.

L’e-salut està composada per eines que trenquen barreres físiques entre els pacients i els professionals. Permet fer una medicina personalitzada, sostenible i aporta instruments per apoderar als pacients i cuidadors i fer que aquests adquireixin un paper més actiu i, en conseqüència, més coresponsable. Aquells qui conviuen amb una malaltia en són el seu major expert, i per això és important implicar-los en les eines d’e-salut.

Seguint aquesta filosofia, el COMB i la seva secció de Metge e-salut van organitzar la 4a jornada #salut20comb, aquesta vegada sota el títol “El paper del pacient en l’e-salut: casos d’èxit”. Durant el matí del 23 d’octubre es van conèixer quins canvis ja estan arribant en la tasca dels professionals i com l’e-salut millora el coneixement de la salut.

La implantació de l’e-salut no està exempta de reptes. La continuïtat dels projectes no sempre està assegurada. De vegades les proves pilot funcionen molt bé però manquen recursos per portar-los a terme. També el temps és un factor fonamental. Els metges necessiten temps per emprar aquestes eines i comprovar què és el que funciona i si és útil per al professional i el pacient.

El gran desafiament però, és eliminar la bretxa digital que separa les persones que utilitzen les TIC  de les que no. I així assegurar que tots els pacients i professionals poden accedir i gaudir dels avenços tecnològics. L’eina per combatre aquest “aïllament digital” és la formació.

Si vols saber més sobre aquest tema visita #salut20comb a Twitter i mira el vídeo de la jornada.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s