4a jornada de debat. Atenció centrada en la persona: planificació avançada

4a jornada de debat: Atenció centrada en la persona: Planificació avançadaMoltes vegades els metges acompanyen als pacients i a les seves famílies fins al final de la vida. Quan arriba aquest moment i per diferents motius els pacients no sempre estan capacitats per prendre decisions personalment. Per això el registre de les decisions anticipades resulta tan important a l’hora de decidir – quan es pot – quin tipus d’atenció es vol i què és important en aquest moments.

L’atenció centrada en la persona en els seus últims anys i la planificació avançada han estan l’eix de la 4a jornada de debat organitzada pel COMB i la Secció de Metges Sociosanitaris, que es va celebrar el passat 14 d’octubre. Segons la presidenta de la secció, Dra. Anna Olivé, aquest és un tema “aplicable a tots els àmbits assistencials i que s’ha de posar en pràctica per tots els professionals assistencials”.

A la jornada es va presentar el Projecte Model Català de Planificació de Decisions Anticipades (PDA), elaborat per la Càtedra de cures pal·liatives i la Universitat de Vic. L’objectiu del document és crear i implementar un model català compartit de PDA per a persones amb malaltia crònica complexa en qualsevol recurs assistencial.  El Projecte inclou un document conceptual, que marca les bases, i una guia d’aplicació pràctica de PDA amb una versió de butxaca.

Al debat es va parlar també de demència, una de les afectacions més comunes per als majors de 65 anys. I es van recollir pautes per donar suport  psicològic al pacient al final de la vida i com ajudar a les seves famílies en aquests moments. En aquest aspecte tothom va coincidir en que les decisions compartides amb la família són més sòlides i tenen més pes.

Si estàs interessat, pots veure totes les conferències del debat aquí:

3 thoughts on “4a jornada de debat. Atenció centrada en la persona: planificació avançada

  1. Mª Helena

    hola vudria sapigue quan es la jonades de sociosanitarias si es el dia 17 de novembre o estic equivocada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s