48h Open House Barcelona: coneix l’arquitectura de la teva ciutat!

48hEls edificis més emblemàtics de Barcelona obren les seves portes aquest cap de setmana en una nova edició del 48h Open House Barcelona. Aquest festival d’arquitectura s’ha convertit en una cita indispensable pels amants de la construcció i el disseny, que poden visitar i conèixer a fons la història de més de 150 edificis de la ciutat, entre ells el del COMB.

Enguany el lema del festival és “Persones, Arquitectura, Urbanisme”, fent al·lusió a les relacions que s’estableixen entre els ciutadans i les construccions que els envolten. A més,  s’estrena una nova secció anomenada “Open Infraestructuras”, que convida als participants a visitar llocs imprescindibles del nostre dia a dia que tenen un gran impacte urbanístic.

El 48h Open House Barcelona forma part del projecte Open House World Wide, que va nàixer a Londres l’any 1992 amb l’objectiu d’apropar l’arquitectura a la ciutadania i reivindicar el seu valor cultural. Al llarg d’aquest anys, s’han afegit a la xarxa ciutats de tot el món, com ara  Nova York, Chicago, Melbourne, Dublin, Roma, Lisboa, Jerusalem, Tel Aviv i Helsinki.

L’edifici del Col·legi, un exemple de l’avantguarda arquitectònica europeaEdificiCOMBenConstruccio

 El COMB ha participat en anteriors edicions del festival, donant l’oportunitat de visitar a tot el món el seu singular edifici. De fet, és un dels exemples de la corrent estètica i constructiva que predominava a Europa a finals dels anys 60.

Els creadors de l’edifici van ser Robert Terradas i Jordi Adroer, director i catedràtic, respectivament, de l’Escola d’Arquitectura de Barcelona. Tots dos van plantejar un sistema compositiu basat en un joc de volums desplaçats entre si i separats per l’alçada d’una planta que combinen diferents textures i materials. En un d’aquests volums s’utilitza la fusta, que en aquell moment també comportava certes dificultats constructives.

Si voleu conèixer la història del COMB, podeu venir dissabte de les 11 a les 14h i gaudir d’un matí cultural. Us esperem!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s