La Dra. Diana Pou ens rep en el vestíbul de la Unitat de Medicina Tropical i Salut Internacional, adscrita a l’Hospital Vall d’Hebron. És un dia fred i plujós, però les seves paraules i experiències viscudes a l’Àfrica de seguida escalfen l’ànima. Amb l’equip de Metges Sense Fronteres va viatjar l’any 2005 a Angola per tractar de lluitar contra l’epidèmia de Marburg que en aquell moment devastava el país. Set anys més tard va tornar a Uganda i República Democràtica del Congo. En aquesta ocasió l’epidèmia a la que s’enfrontava era l’Ebola.
La Dra. Pou explica que davant d’aquestes situacions “els sentiments que predominen són la por i sobretot la impotència”. La impotència per no poder fer més. Amb poquíssimes eines mèdiques i en infraestructures que “moltes vegades no són més que un sostre i unes parets de plàstics”, els metges com la Dra. Pou treballen per donar als malalts el millor tracte possible. A banda de la tasca assistencial, la Dra. Pou remarca la importància de sensibilitzar i informar a la resta de la població, que sobretot al començament dels brots estan perduts i no entenen perquè els seus emmalalteixen i moren.
Encara que en aquesta ocasió la Dra. Pou no ha pogut viatjar a l’Àfrica, ha seguit de ben a prop la feia dels seus companys al terreny i ha aportat el seu granet de sorra des de Barcelona formant i donant suport als professionals sanitaris que han viatjat fins Libèria, Sierra Leone i Guinea.
En aquest vídeo sentireu la veu de la Dra. Pou, que sense cap mena de dubte encoratja tots els metges i metgesses a viure una experiència professional i personal d’aquest tipus.
Can you please share the contact of Dr Diana Pou or my communications with her? We worked together in India in 2001 during the Gujarat Earthquake while working for Spanish Red Cross. I have filled in my contact information in the following