L’ebola ha marcat l’agenda mediàtica de l’any 2014. D’una banda, per la seva virulència a l’Àfrica Occidental; i d’altra, perquè per primer cop ha traspassat les fronteres d’aquest continent. Estats Units i Espanya han estat els països afectats, amb casos tan sonats com el del religiós Miguel Pajares o l’auxiliar d’infermeria Teresa Romero.
Tot i que els contagis han causat un debat molt polèmic sobre la correcta activació dels protocols d’actuació, també han servit per visibilitzar una malaltia que fins ara només s’havia viscut a l’Àfrica.
Al llarg de l’any, l’ebola s’ha dut la vida de més de 8.500 persones, encara que les notícies que arriben són positives: en la darrera setmana de gener només s’han registrat 148 casos en els tres països més afectats (Guinea, Libèria i Sierra Leona), segons els últims informes publicats per l’Organització Mundial de la Salut. A més, fa unes setmanes que ha arribat a Libèria el primer lot de vacunes experimentals que serviran per comprovar in situ l’eficàcia del tractament en 30.000 voluntaris.
Per reflexionar sobre l’estat en què ens trobem davant l’ebola, el COMB ha preparat una jornada on participaran metges experts en epidemiologia i malalties tropicals, així com un testimoni de supervivència, el de la religiosa Paciencia Melgar.
L’acte tindrà lloc el dia 9 de febrer a les 19.00 hores a la Sala d’Actes del COMB. A més, podeu seguir el debat amb el hashtag #COMBebola i revisar tota la informació sobre la malaltia a l’espai especial que hi ha al nostre web.