Esport intens però amb salut

Setembre és un mes per reprendre o començar activitats i hàbits saludables, però s’ha de fer de forma segura. Per això volem compartir el contingut del 9è Simposi de Medijocs, celebrat al juny: Dopatge vs ajuts ergogènics en les curses de mitjana-llarga distància.

On són els límits entre els ajuts ergogènics i el dopatge?

La jornada va tractar amb profunditat la delicada frontera que existeix entre el dopatge i l’ús dels ajuts ergogènics, substàncies per incrementar la capacitat del cos o de la ment per fer una activitat, com per exemple les píndoles de cafeïna.

Tres professionals de la medicina de l’esport i la nutrició van donar informació molt útil i pràctica adreçada a professionals i esportistes que preparen activitats d’intensitat. A més les dues esportistes d’elit Núria Picas (campiona del món d’ultra trail) i Ona Carbonell (campiona del món de natació sincronitzada) van explicar com es preparen nutricionalment per les seves proves.

La creixent oferta i demanda d’esdeveniments esportius, en entorns amateurs o populars,  com la proliferació de curses de mitjana i llarga distància, fa que la professió mèdica hagi de posar especial atenció sobre la salut de l’esportista, tant experimentat com novell.

El COMB té un gran compromís cap a l’esport i la salut de l’esportista. Fa deu anys que celebra Medijocs, els jocs esportius per a metges, i nou que organitza jornades sobre medicina de l’esport.

Accedeix a la llista de reproducció amb totes les ponències

Informació relacionada: Document de posició del COMB sobre la salut de l’esportista i la lluita contra el dopatge

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s