La gestió clínica en mans dels metges

XIV Jornada de la professió mèdica

Puigcerda01El lideratge dels metges en la gestió clínica és un dels debats de la professió mèdica del moment i la qüestió principal de la XIV jornada d’estiu de la professió mèdica que el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona organitza amb la Universitat d’Estiu Ramon Llull i l’Associació Universitària de la Cerdanya (AUCer).

Més de 100 professionals van debatre sobre la conveniència de professionalitzar el treball dels metges en la gestió clínica i el paper que aquesta hauria de tenir durant la formació universitària.  El treball en la gestió planteja la qüestió sobre si és necessària la dedicació exclusiva durant tota la carrera professional o si el paper del facultatiu en la gestió ha de ser temporal per tal de retornar posteriorment a la pràctica clínica. En aquest cas però, la pregunta és com solucionar les dificultats d’adaptació que podria comportar-li.

D’altra banda, es va instar als metges a “perdre la por a participar i prendre responsabilitat en la gestió”, tal i com va indicar la Dra. Àngels Escorsell, de l’Hospital Clínic de Barcelona.

Durant la jornada els participants es van mostrar crítics en la gestió dels objectius i es va recordar que la medicina és una professió de valors, i els metges tenen el deure de estar sempre en formació continuada, i de mantenir una sèrie de virtuts. El Dr. Pere Torner, del Hospital Parc Taulí, va resumir aquesta idea en la fórmula IVA, en què el Coneixement Professional sorgeix de les Idees més els Valors, i es multipliquen gràcies a les Actituds [CP=(I+V]*A].

Tal i com va recordar el Dr. Miquel Vilardell, expresident del COMB, “s’ha de ser un bon metge”, i això s’aconsegueix creant aliances per la formació continuada, basada en el coneixement i l’expertesa.

Segons el Dr. Jaume Padrós, president del COMB, la Jornada d’Estiu de la Professió Mèdica és una aposta pel coneixement, l’ètica i el compromís.

Informació relacionada:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s