Què he de saber abans d’escollir especialitat?

Fet l’examen MIR, arriba el moment de triar especialitat i centre on formar-se durant la residència. Per això, la Secció de Metges Residents del Col·legi va organitzar el 14 de març una jornada d’orientació per als futurs MIR on es van posar sobre la taula les qüestions que s’han d’abordar abans de prendre cap decisió, així com el funcionament del sistema d’especialització MIR. A més, residents i adjunts voluntaris es van organitzar en 27 taules per explicar les seves especialitats en grups reduïts.

“Recopila informació sobre especialitats, els hospitals, les ciutats on hi ha oferta, i sobretot parleu amb diferent gent”. Va ser el consell principal de la Dra. AnnaRomaguera, tresorera de la secció de metges residents i R4 de psiquiatria a Vall d’Hebron. La Dra. Romaguera va plantejar, als gairebé 200 assistents, les qüestions que haurien de resoldre a l’hora d’escollir: com el paper del tutor, la dinàmica de les guàrdies, la remuneració, les línies d’investigació, com és la ciutat on es realitzarà…

Jornada d'orientació als futurs MIR

Sobre els aspectes formals i legislatius de la residència en va encarregar la subdirectora de l’Institut d’Estudis de la Salut, Olinda Anía. Va presentar l’evolució de places totals i especialitats i va desglossar tot el procediment, des de l’adjudicació de la plaça fins l’avaluació final.

Anía va insistir en la importància de la elecció, ja que “no es permet la permuta ni trasllat de centre ni unitat docent” una vegada iniciada la residència. Únicament hi ha tres excepcions: Per desacreditació del centre o unitat docent, un canvi excepcional d’especialitat (que només es pot fer un cop, durant els dos primers anys, i depenent de si hi ha plaça vacant en el mateix centre o en la comunitat autònoma, i del número d’ordre del resident), o en cas de violència de gènere.

Finalment, tots els assistents, alguns d’ells encara estudiants de medicina, van poder entrevistar-se personalment amb residents i adjunts i plantejar-los els seus dubtes i inquietuds. Les taules orientatives es van organitzar en quatre torns, de tal manera que cadascú es podés informar sobre més d’una especialitat. El residents hauran d’escollir plaça a Madrid el dia 2 d’abril i s’incorporaran entre el 10 i 11 de maig.

La jornada es publicarà íntegra a COMBtv

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s