2012 – Any Dr. Antoni Pujadas i Mayans

Dr. Antoni Pujadas i Mayans

La Junta de Govern del COMB ha acordat declarar el 2012 l’Any Dr. Antoni Pujadas i Mayans amb l’objectiu de dedicar una especial atenció al naixement de la psiquiatria catalana. Pujadas va ser un home molt polifacètic i innovador, impulsor dels tractaments termals i creador del primer manicomi que hi va haver a Barcelona, a Sant Boi del Llobregat. Va promoure també el  primer model d’assegurança privada d’assistència psiquiàtrica a Catalunya.

En complir-se els 200 anys del seu naixement, el Col·legi vol homenatjar el Dr. Antoni Pujadas juntament amb tots els metges que van dedicar-se a mitjans i finals del segle XIX a l’atenció dels malalts mentals.

Cada any, el Col·legi recorda la figura d’un metge que ha destacat per la seva personalitat i la seva feina en l’avenç de la medicina. 2011 ha estat l’any del Dr. Pere Mata, pare de la medicina legal. En aquest enllaç podeu trobar alguns webs on es recull la informació sobre els metges que el Col·legi ha destacat en els últims anys, com el Dr. Josep Salvany, Pere Gabarró, Pere Fàrreras…

Enguany recordarem i aprendrem sobre la figura del Dr. Antoni Pujadas.

Deixa un comentari