S’esmena la incompatibilitat entre pensió i activitat privada

LA COMPATIBILITAT SEGUIRÀ SENT POSSIBLE UN COP SIGUI DEROGADA PEL CONGRES DELS DIPUTATS LA ORDEN DEL MINISTERI DE TREBALL

Després de les intenses gestions que el COMB ha realitzat aquestes setmanes prop dels partits polítics, us informem que ahir 22 de juny, els grups parlamentaris de CiU, PP i PSOE, a iniciativa del primer, van aprovar una modificació del Projecte de Ley de Modernización de la Seguridad Social que deixaria sense efecte la Orden del Ministeri de Treball que estableix la incompatibilitat entre la percepció de la pensió de jubilació i l’activitat professional per compte propi a partir de l’1 de juliol de 2011.

En concret, es va aprovar una esmena que té el següent text:

“Disposición Adicional XXX. Compatibilidad entre pensión de jubilación y trabajo.

El Gobierno presentará un proyecto de ley que regule la compatibilidad entre pensión y trabajo, garantizando el relevo generacional y la prolongación de la vida laboral, así como el tratamiento en condiciones de igualdad de las diferentes actividades. Mientras no se produzca esta regulación, se mantendrá el criterio que se venia aplicando con anterioridad a la entrada en vigor de la Orden TIN/1362/2011, de 23 de mayo”.

Aquesta disposició ha estat aprovada en tràmit de Ponència, i per tant no està incorporada formalment a la Llei, i no és encara aplicable. Està previst que la Llei que recolliria aquesta disposició s’aprovi al final de juliol, o a principi de setembre. Per tant, arribats a 1 de juliol, la Orden seria pràcticament inaplicable.

Per això, i mentres no hi hagi més novetats, és recomanable que tots aquells que complireu l’edat de 65 anys ens els propers mesos més enllà de l’1 de juliol, o sigui quina sigui la vostra edat, o teniu previst jubilar-vos properament, es recomanable que si teníeu previst seguir amb l’activitat privada, la continueu desenvolupant i no cesseu d’ella, i que en quant a la pensió de jubilació, no la sol·liciteu immediatament (per evitar una possible denegació), sinó que la sol·liciteu esgotant el termini dels tres mesos següents a la data en que tingueu el dret a percebre-la, que és el termini en el que s’espera que ja s’hagi aprovat la modificació.

D’aquesta manera, quedem a l’expectativa de la publicació de la Llei, i mentrestant no perdeu la vostra activitat privada, ni tampoc cap mensualitat de la pensió, ja que les pensions es poden sol·licitar amb un pagament retroactiu de fins tres mesos des que es sol·licita.

El Col·legi i la seva Junta expressem la nostra satisfacció pel que sembla ha de ser la rectificació de la Orden, anunciem també que, en tot cas, mantindrem la impugnació judicial de la Orden fins que no s’aprovi formalment la seva derogació, i posem a disposició dels interessats l’Assessoria Jurídica del Col·legi per seguir orientant-vos en les vostres situacions individuals.

Barcelona, 23 de juny de 2011.

Informació relacionada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s